Gå til innhold

TFT - hva gjør seg?


Slefve

Anbefalte innlegg

Skal kjøpe meg en LCD skjerm nå men er veldig usikker. Vet at det er en stor test på gang men har egentlig ikke tid til å vente stort lenger. Så om det er noen der ute som har noen råd eller har en av disse tre skjemene og vil dele sine erfaringer ville jeg være veldig takknemmelig. Jeg driver med 3d og mye krevende graffik arbeid så må passe til dette. Pluss at spill har en tendens til å ødelegge for skole arbeidet :)

 

Viewsonic VP171S Pro Series 17" TFT Monitor

- 1280x1024 Optimum Resolution

- 500:1 Contrast Ratio

- Viewing Angle 140° horizontal, 140° vertical

- 16ms Response Time

- 260 cd/m2 Brightness

 

LG Flatron L1710B 17

Resolution of 1280 x 1024 @ 75Hz

- Integrated power block for reduced cable clutter and easy wall mounting

- 250 cdm/2 brightness

- 450:1 contrast ratio

- 16ms response time

- Wall mountable - VESA standard 100

- TCO '99 & USB hub

 

Hercules ProphetView 920 Pro DVI 17

- 20ms response time

- 1280 x 1024 maximum resolution

- 0.26 dot pitch

- 430:1 contrast ratio

- Brightness:250cd/m²

- 17" viewable area

- DVI and analog input

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, ja spill kan ødelegge lit ja.. Men det var disse skjermene da; Du sier du holder på med mye grafikk? Akkurat der synes ikke jeg at LCD skjermene har scoret helt suverent. Jeg er en ihugga LCD bruker og sverger til den, og jeg bruker photoshop mye, der ser jeg en tendens til at LCD (vel og merke, de jeg har sett. 1760NX, Q17S, L1701B, Flere samsung m.m) skaper slike mønstre over fargespekteret. De klarer liksom ikke å vise fargene helt korrekt. (da i forhold til crt), men noe veldig forskjell er det ikke, men se på dette.

 

Min erfaring sier at jo bedre (ofte=dyrere) skjerm du har, jo mindre blir fargeforskjellene og feilene. Har selv testet LG, og det er en fin skjerm, men viewsonic og Hercules vet jeg ikke så mye om, annet en tester (der Hercules forøvrig scorer bra)

 

Så for å oppsummere; Til ditt bruk, kan crt være vel så bra og bedre enn lcd, men det er alltid et spørsmål om hvor kresen du er?! Det var jo ikke spørsmålet ditt, men la gå ;)

 

Og som sagt, bruk angrefristen!

Lenke til kommentar
Hercules lager ikke bra LCD skjermer, styr unna de vertfall.

 

Men du som holder på med grafikk, BØR legge mer penger i en LCD skjerm, dette er jo low end skjermer. Du bør se etter en high end skjerm. Det er stor forskjell på kontraster og fargegjengivelse på skjermene.

Nå har det seg slik at noen av de LCD skjermene som Hercules lager har samme "bildeplate" som Hyundai Q17S som da er en veldig lovprist skjerm her i forumet.

 

Vil ikke si at Hercules da lager noen dårligere skjermer enn alle andre merker. De fleste produsenter har jo en toppmodell som er meget akseptabel i kvalitet.. Prisen er noe annet..

Lenke til kommentar

*hark* hva var det jeg nettopp sa.. Uansett så ser jeg at du slår ned på Hercules, kom med erfaringer og hvorfor de er så dålige? Det er øyet som ser, veldig forskjellig fra pers til pers.

 

 

BTW; postet visst sammen med mange andre..

 

Edit 2: Hei du! Har du sett retningslinjene, les dem! (rettet mot Sir...

Endret av Ingardj
Lenke til kommentar
Hercules lager ikke bra LCD skjermer, styr unna de vertfall.

 

Men du som holder på med grafikk, BØR legge mer penger i en LCD skjerm, dette er jo low end skjermer. Du bør se etter en high end skjerm. Det er stor forskjell på kontraster og fargegjengivelse på skjermene.

OKi, i så tilfelle hva slags skjemer er det som går for high end. er student å penger er jo ikke det alt for mye av. Skal kjøpe skjemen min her i england og det er litt dyrer i tillegg.

Lenke til kommentar
Går du i butikker er det vel bare å se. Da kan du jo se på EIZO L567, det skal visst være en god skjerm!

denne skjermen er du svært heldig hvis du får tak i. DEn er nemmelig trukket fra markedet. Den baserer seg på et s-ips panel og pga mangel av disse panelen er det av gjort fra eizo at disse 17" ikke lenger skal selges.

Lenke til kommentar
ahh :blush: nå ble jeg ikke særlig høy i hatten...

 

EDIT: Jeg går utifra at 767 også er trukket tilbake? Var faktisk denne skjermen jeg egentlig skulle ha, men ingen nettbutikker hadde fått den inn.. Så jo så lovende ut og greier..

tror du jeg er geek eller som går rundt med den kunnskapen også?

 

he he

 

vet ikke om den skjermen er trukket

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...