Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Solgte MC, kjøper tok kontakt etterpå å klagde på pris


Anbefalte innlegg

Heisann!

Solgte motorsykkelen min til person 1 for 2 tusen mindre enn person 2 bydde over telefon (person 2 ville kjøpe den usett). Dagen etter ringer person 1 å klager på at motorsykkelen måtte på service, og det var en ekstrakostnad person 1 ikkje visste om (noke som var skrevet i annonsa, samt sagt ansikt til ansikt når person 1 var og såg på sykkelen, men bomma litt med prisantydning. Eg sa vel sjølv at eg tippa kostnaden blei på 6000kr, men person 1 fikk tilbud på 8500kr). Litt småfrustrert for å slippe mas og styr, sa eg at eg kunne betale halve servicekostnaden mot kvittering som bevis, og drog ytterligere 4 tusen av prisen eg og person 1 originalt blei enig om, noke person 1 var fornøgd med. 

Eg har ikkje mottatt penger enda, kontrakt er skrevet og kjøretøyet er omregistrert på person 1 (ja eg angrer på dette nå).

 

Forrige eigar har bomma på service intervallen, og aldri tatt 12k km service, eller i alle fall ikkje dokumentert det (intervallen er 1000km, 6000km, 12000km og 18000km). Eg trudde og sjølv at motorsykkelen skulle på service på 20000, ikkje 18000, litt distrè av meg, men kan vel skje den beste... Sykkelen var gått 19k, så dette "influerte" framgangsmåten min mtp. å betale halve servicekostnaden.

Mtp. at penger ikkje er komt på konto i dag er i grunn kontrakta brutt, men eg har sagt over telefon at person 1 ikkje skal stresse, og betale alt når h*n får lønning. Eg er klar over at eg kan heve kjøpet dersom eg gjer person 1 ein frist for å føre over XX tusen, men eg vil ikkje begynne med trusler dersom eg ikkje må.

 

Lurer på om noken har vert i lignande situasjoner og/eller har noken råd å gi meg?

Korleis skal eg angripe dette her? Eg er i grunn ufornøgd med å ha gått ned 4 tusen i pris for at person 1 er vanskelig og skal snakke seg bort frå ei avtale, men eg er konfliktsky av natur og ønsker ikkje problem og mas i ettertid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har kjøper oppgitt hvilken dag han får lønning? Jeg ville forventet pengene på min konto dagen etter den datoen, og det hadde jeg opplyst om. 

At kjøper får et høyere estimat på et tilfeldig verksted er ikke noe du behøvde å bry deg med men gjort er gjort. Sykkelen skulle du ikke omregistrert før pengene var på konto selvsagt, men det er lite du kan gjøre med situasjonen som den er nå - du har driti litt på draget i flere runder her og står kanskje i fare for å gjøre det enda verre.

Det beste rådet jeg kan gi er å lære til neste gang. Ha en helt klar plan, pass på hva du sier og om du føler du trenger det, aldri gi et svar der og da - alltid ta litt betenkningstid.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...