Gå til innhold

Hvor lenge er det til du kan få din egen selvkjørende bil?


Anbefalte innlegg

Snowleopard skrev (6 timer siden):

Det er dyrt, i form av energibruk, å hele tiden skulle overvinne gravitasjonen. Sannsynligvis vel så mye som å kjøre rundt fjorden i mange tilfeller. Men kanskje kan tid spart være verdt den kostnaden.

Men hvem tror egentlig på at det ikke må masse infrastruktur for å holde orden på hundrevis og tusenvis av flyvende droner? En annen type infrastruktur enn veier, men likevel, Kan ikke la hundrevis og tusenvis av flyvende droner få fly helt etter eget forgodtbefinnende.  Her må nok trafikkontroll, sensorer, elektroniske gjerder og annet på plass. For ikke snakke om landingsplasser.

En annen ting er lydforurensning. Man hører godt en drone på lang avstand. Hva med når hundrevis og tusenvis av dem surrer i lufta samtidig? Jeg tror det kommer til å bli helt jævlig å oppholde seg på bakken utendørs når lufta fylles opp av flyvende droner. Om man synes(el)motoriserte sparkesykler er irriterende...

For ikke å snakke om hvordan dette vil påvirke dyreliv, både hos store og små, krypende, gående og flyvende vesener som ikke vil like å måtte konkurrere med disse flyvende og blinkende vesener.

Tror nok det mest sannsynlige scenariet er at man automatiserer ikke-flyvende droner i hovedsak. Altså autonome biler, busser, og annen tungtransport. Så kan vi ha noe tillegg av flyvende droner, men i en begrenset mengde.

Sannsynligvis har du rett. Jeg er ikke uenig med noe av det du skriver. Men det finnes jo en stor verden der ute. Noen asiatiske stater har "en råskap" som er ukjent for oss i forsiktige Norge. De gjør alt for å oppnå økonomisk vekst, og hvis droner kan gi dette, ved vare eller personfrakt, så tror jeg det kommer til å skje. Jeg tror også amerikanerne er "ville" nok til å forsøke seg på et storskala droneopplegg. Dette skjer jo faktisk allerede, i militæret. Sagt på en annen måte: Det er forskjell på å spille ishockey med gutta boys, og håndball med jentene. Det finnes samfunn med litt mer testosteron og risikovillighet enn sosialdemokratiske Norge. 

Endret av Vaniman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...