Gå til innhold

Academic Work Academy - Erfaringer


Anbefalte innlegg

Academic Work Academy/AWA arrangerer 12 ukers kodekurs, hvor man er garantert fast ansettelse hvis kurset bestås. Det er skrevet noen promoartikler om det https://www.cw.no/artikkel/skole-utdanning/tilbyr-it-utdannelse-pa-12-uker 

Er det noen her som har erfaring fra dette eller noe lignende? Hvor mye koding greier man egentlig å lære seg på 12 uker? Hvor attraktiv er man for arbeidsgivere hos andre bedrifter i etterkant? Og hvor i hierarkiet havner man i en IT-bedrift i en slik stilling? Hva er mulighetene til å klatre? Iflg AWA blir man Salesforce-konsulent hos en av kundene. Kurset innebærer således 12 uker uten lønn, og deretter et års bindingstid.

Jeg har teknisk utdannelse, med 10 års erfaring, og har en godt betalt lederjobb i et av de største merkevarene i Skandinavia, og er vant til å jobbe i miljø hvor alle er svært profesjonelle. Men pga Covid er jeg sagt opp, og kan neppe returnere før om 2-3 år. For min del er det viktig at man har muligheten til å tjene greit på sikt og at man har mulighet til å bygge seg oppover, med seriøse arbeidsvilkår. 

 

 

Sitat
Etter 12 uker med intensiv og krevende utdanning vil du være klar for å bidra som Salesforce-konsulent i ulike prosjekter. Dette innebærer at du skal jobbe med å programmere, implementere og vedlikeholde selskapers eksisterende Salesforce løsninger, delta på og holde workshops med fokus på forretningskrav, utføre konfigurasjon og feilsøke på plattformene, samt samarbeide med teknisk orienterte aktører som utviklere og arkitekter for å implementere tilpasninger. Dette innebærer at du skal jobbe med en skybasert CRM-plattform – dette i tett samarbeid med andre kolleger og utviklere. Du vil få kjennskap til den moderne teknologien som Salesforce er og med det få forutsetninger til å arbeide med å utvikle løsninger for blant annet forretningslogikk, hvordan systemer samhandler og ikke minst hvordan systemer og løsninger vil bli seende ut.

 

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Sitat

Hvor mye koding greier man egentlig å lære seg på 12 uker?

Overraskende mye!

 

Kort bakgrunn:

Jeg var IT interessert, men hadde ingen teknisk bakgrunn eller erfaring med koding(annet enn HTML på ungdomsskolen) før jeg deltok på programmet hos Academy. 

Skal ikke snakke ned om utdanning(og vil anbefale å ta dette hvis det er alternativ), men når jeg skulle ut i jobb, følte jeg meg ikke noe dårligere rustet til å ta fatt på arbeidsoppgavene enn de andre nyansatte som hadde bachelor.  

For min del, førte både programmet og erfaringen jeg fikk på oppdrag, til at jeg fikk fast ansettelse som utvikler. 

Det som fungerte så fint med programmet, var at vi rett og slett levde i en liten boble over disse 12 ukene. Der vi levde(og drømte...) i kode konstant i denne perioden. Dette, sammen med flinke lærere, motiverte medelever og et laserfokusert pensum, gjør at man får utrettet veldig mye i løpet av kort tid. 

Programmet får deg i gang, men den virkelige jobben begynner etter endt program. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har ikke erfaring fra Academic Work sitt program, men fra Experis Academy (Manpower). Gikk over 12 uker med halv lønn og så 1 år utleid som konsulent (grunnlønn 500 000). Min bakgrunn er en Master i programmering som jeg gjorde ferdig ~6 år i forveien og ikke hadde brukt noe særlig siden, så noe forkunnskaper hadde jeg. De fleste andre som var med hadde en bachelor innen noe mer eller mindre relevant.

Vi fikk en god del programmeringserfaring ila de 12 ukene, og den erfaringen vi fikk var mye mer relevant enn det de lærer vekk på UiO i alle fall. Startet med enkel innføring i Java, som for de fleste var mer oppfriskning enn læring. Hvis du ikke har noe særlig programmeringserfaring fra før vil det nok være litt mer innsats her. Deretter god innføring i rammeverk og verktøy som Spring og Maven/Gradle. Deretter over til Javascript med samme mønster, innføring i språket, deretter vanlige rammeverk som React, Angular og Vue. Og til slutt et gruppeprosjekt designet av kundene vi skulle ut til hvor vi fikk brukt alt vi hadde lært. Alt av materiell var veldig fokusert og lagt opp på en god måte for at vi raskt skulle forstå og ta det i bruk.

Etter opplæringsperioden ble vi utleid som konsulter og jeg følte meg godt kvalifisert til det,. Tilbakemelding fra firmaet har også vært veldig positivt og jeg gikk over til å bli fast ansatt der etter utplasseringen. Firmaet jeg havnet hos  ansatte flere andre i samme tidsperiode og vi som kom fra Experis Academy klarte oss minst like bra som de som kom med ett eller to års erfaring og klart bedre enn de som kom rett fra UiO.

 

Kort oppsummert er jeg veldig fornøyd med det programmet jeg gikk, og jeg vet de har jobbet for å gjøre det enda bedre siden jeg gikk det for snart 2 år siden. For min del var det at vi fikk erfaring med rammeverk og metoder som er relevante for arbeidslivet og ikke bare akademia det viktigste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...