Gå til innhold

Lydplanke, hva skal man velge?


Anbefalte innlegg

Soundbar! Hva skal man velge ?

Hei! Sitter her å tenker å bytte ut mitt eldre Dali 6006 baserte surround anlegg til fordel med noe mindre i form av en Soundbar / lydplanke basert oppsett.. Men det er jo et hav av produkter å velge så hva lønner det seg egentlig å gå for?

Budsjettet er litt løst, tenker ifra 3000-12000kr
Noe som tilsier en hel del alternativer. Ser jo at sonos leverer ganske gode tilbakemeldinger, og er sikkert et trygt valg, men synes sub'n er noe kostbar. Ikke vet jeg hvor godt den leverer uten sub heller?

Samtidig sitter jeg på en litt eldre Samsung tv av typen Samsung ue55ju6475. Hvor jeg har kommet frem til at jeg har mulighet for hdmi arc, men ikke e-arc for å dra nytte av Dolby atomos?

Sant skal sies også at det blir svært lite film titting slik at bakhøyttalere kanskje ikke er helt nødvendig. Det blir oftest noe serie titting. Men brorparten blir de vanlige tv2, NRK og dplay seriene. Men jeg kan også sette pris på et godt lydbilde til musikk en gang i blant.

Jeg liker veldig godt ideen på de produktene som kan sette seg opp selv utifra rommet, hvor mye bedre dette er en andre vet jeg ikke?
Ønsker i hovedsak et enkelt anlegg som låter godt på egenhånd eller med en liten sub. Jeg trenger ikke noe "fest" anlegg, men ønsker samtidig et lydbilde som ikke låter spinkelt. Det burde høres større ut en det er på en måte.

Så hva burde man se nærmere på? Gjerne noe som er enkelt å justere inn, gjerne med Spotify connect. Google er et pluss, men ikke nødvendig (har en liten jbl link portable som tar seg av litt enkel stemmestyring)

Ser både sonos, Samsung, CITATION serien og jbl her flere varianter med forskjellige oppsett ifra 4.0.xx til 9.1xxx ønsker gjerne at man får et godt surround inntrykk, men trenger samtidig ikke noen full kino opplevelse da normalt lytte volum i heimen blir noe lavere en det. Tenker også det er dumt å betale mye for mange funksjoner jeg kanskje ikke får brukt da jeg ikke har tenkt å oppgradere tv med det første..

Så innspill og tips tas veldig godt imot ?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Kan bare si at lydplanken jeg kjøpte til 10k var rett og slett drit i forhold til hva jeg kunne fått hadde jeg kjøpt annet system. Den fungerte helt grei men maks lyden var ekstrem lav, etter tre år så stoppet den også fungere elektronisk, har prøvd feilsøkt i flere dager og måtte til slutt bare gi opp og koble fra systemet. Kan godt være lydplanken jeg kjøpte var dårlig eller jeg bare var uheldig, men jeg trodde den var bra helt til jeg var hos brodern som hadde et lydsystem med høyttalere til halve prisen som var ti gange bedre.

Hvis ingen med mer kompetanse enn meg svarer på denne tråden så anbefaler jeg ringe litt rundt til soundgarden eller hifi klubben og sjekke hva som er best. Jeg hørte bare på en selger som egentlig ikke visste hva de reklamerte for.

Endret av Gunman1986
Lenke til kommentar

God konkrete tips her: 

TV - Kjøpsguiden 2020 (Vinter) - TV, hjemmekino og bilde - Diskusjon.no

Oppsummert: (kommer visstnok på tilbud i ny og ne til  4500 kr)

Best pris på Samsung HW-Q76R Hjemmekinopakke - Sammenlign priser hos Prisjakt

Under 4K: 

Best pris på Yamaha YAS-207 Hjemmekinopakke - Sammenlign priser hos Prisjakt

Har Yamaha Yas 207 selv, og for pengene så er jeg kjempehappy. Er ingen audiofil i det hele tatt, så den duger plenty til kjellerstuas tv-krok kombinert med 75 tommeren.

Endret av Mortiepants
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...