Gå til innhold

VPN tilkobling til annen PC


Anbefalte innlegg

En kollega kjører lisens-server for en programvare på sin PC (vi har nettverkslisens på programmet). Tidligere satt vi på samme LAN, så jeg hadde ingen problemer med tilgang til lisens-serveren, men nå er vi begge på hjemmekontor.

Jeg tror vi trenger en VPN kobling til PCen der lisens-serveren kjører?

Vi forsøkte med VPN-funksjonen fra TeamViewer, som virket lovende til å begynne. Min PC kunne «se» lisens-serveren uten problemer! Problemet var at TeamViewer allokerer IP-adresse automatisk, og lisensen for programvaren vi bruker er låst til et spesifikt intervall av IP adresser.

https://community.teamviewer.com/t5/Knowledge-Base-EN/About-TeamViewer-VPN/ta-p/6354

Vi fant et annet program med VPN funksjon, AnyDesk, der bruker kan definere IP-adressen, men VPN-funksjonen ser ut til å fungere bare for macOS, Linux og android (vi bruker Windows).

https://support.anydesk.com/VPN

Jeg forsøkte også å sette opp Windows sin egen VPN tjeneste, men uten suksess. Jeg klarte å koble sammen to PCer via lokal-nettet her hjemme, men når jeg forsøker å koble til via internett så virker det ikke. Forsøkte å åpne port (1723 tror jeg det var) i ruteren, og kjøpte DynDNS for å ha samme adresse for ruteren, men til ingen nytte. Jeg fulgte denne siden til prikke:

https://pureinfotech.com/setup-vpn-server-windows-10/

Finnes det et enkelt VPN program som lar bruker definere hvilken IP-adresse klienten har? Betalte løsninger er ok så lenge det ikke koster alt for mye. Vi er en liten forskningsgruppe med begrensede midler. Hvis jeg har misforstått noe håper jeg dere kan hjelpe; jeg er litt rådløs nå. Takk for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...