Jump to content
Sign in to follow this  
Redaksjonen.

De er menn og sjelden vare. Vi trenger langt flere nye teknologer for å utvikle nasjonen

Recommended Posts

Takk for en god og velskrevet artikkel! Det er synd slike artikler ikke får mer oppmerksomhet i kommentarfeltet enn de polariserende artiklene. Tommelen opp fra ihvertfall en takknemlig leser ?

Når det gjelder akkurat hvilke arbeidsplasser som vil lykkes i framtiden tror jeg det er viktig å ha respekt for hvor vanskelig det er å skape lønnsomme bedrifter. Hadde det vært enkelt, så ville vi ikke hatt u-land i dag. Alle retninger inn i det grønne skiftet er usikre. Ingen kan spå framtiden, og vi vet ikke hva som vil vise seg å bli lønnsomt. I det bildet tror jeg vi bør legge til rette for flere satsningsområder hvor norske miljøer kan tenkes å lykkes. Samtidig tror jeg det er svært viktig å ikke rasere de teknologimiljøene vi har.

Share this post


Link to post

Det finnes idag massevis av ledige teknologer og ingeniører. Seineste tallet jeg såg var 14000. Haker er at mange (nesten alle) av disse har feil bakgrunn. De er maskiningeniører og annet som var vanlig innen olje/gass (som er på vei å forsvinne). Det som trengs idag er folk innen automasjon, bygg og til viss grad programmering (mest prosjektledere som søkes per annonse). Hvis disse skall få seg jobb så må det til noen form av etterutdanning, og arbeidsgivere må innse at folk faktisk kan lære seg ting på andre steder enn høyskole eller universitet, en tanke som idag er helt umulig før mange. 

Det har aldri funnets så mye velutdannet folk ledig som det gjør nå, så de arbeidsgivere som kan og vill satse på sin personal kan velge og vrake bland gode folk. 

Share this post


Link to post
Leif D skrev (På 14.9.2020 den 19.50):

Det finnes idag massevis av ledige teknologer og ingeniører. Seineste tallet jeg såg var 14000. Haker er at mange (nesten alle) av disse har feil bakgrunn. De er maskiningeniører og annet som var vanlig innen olje/gass (som er på vei å forsvinne). Det som trengs idag er folk innen automasjon, bygg og til viss grad programmering (mest prosjektledere som søkes per annonse).

Dette var interessant å høre om, har du noen kilde?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...