Jump to content
Cornfused

Oppgradering av laptop (light gaming)

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en bærbar PC (Lenovo Legion Y520-15IKBM) jeg kjøpte for et par år siden som forsåvidt funker greit til mitt bruk, primært å spille WoWv hvor jeg har tilfredsstillende FPS (stort sett rundt 60-100). Det eneste som irriterer meg er at loading screens og veldig lag når jg kommer inn i "nye" zoner. Jeg antar dette har med å gjøre at jeg har en HDD? Jeg har rotet litt rundt på nettet og lurer på å få satt inn en SSD disk (det ser relativt enkelt ut). Ser også flere andre anbefaler å oppgradere RAMen, men jeg tenker kanskje ikke dette i utgangspunktet (hvis ikke dere anbefaler det veldig)?

Jeg har sett på noen alternativer, og lurer på om jeg kan få litt bistand for å kvalitetssjekke at jeg ikke velger noe som er helt feil (dvs dårlig pris/kvalitet ratio eller noe som ikke er kompatibelt) - jeg tenker det holder med 500 GB og jeg har generelt ikke lyst til å bruke noe særlig mer enn 1000 kr på det:

Samsung 860 EVO: https://www.komplett.no/product/975802/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-860-evo-500gb-m2-ssd#
Crucial MX500: https://www.komplett.no/product/1003360/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/crucial-mx500-500gb-m2-ssd#
Crucial P1: https://www.amazon.de/gp/product/B07J2WBKXF/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
Corsair MP510: https://www.komplett.no/product/1153862/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/corsair-force-series-mp510-480gb-m2-ssd#technical-details

Jeg ser også det er forskjell på SATA og NVMe. Hva betyr dette? Jeg tror laptopen er kompatibel til begge, og så vidt jeg skjønner er NVMe noe bedre, men er det verdt forskjellen?

Jeg er, som dere kanskje har skjønt, ikke veldig datakyndig men å klare å sette inn en SSD disk tror jeg jeg skal klare :)

 

Edited by Cornfused

Share this post


Link to post

Crucial P1 SSD 1TB

gir mest for pengene i dag, den vil størst sansynlig holde ut levetiden. Men er budsjett tilsvarende  Intel Solid-State Drive 545S.

Sitat

Jeg ser også det er forskjell på SATA og NVMe. Hva betyr dette? Jeg tror laptopen er kompatibel til begge, og så vidt jeg skjønner er NVMe noe bedre, men er det verdt forskjellen?

PCI-E er raskest. Så det er vel best, sata er ofte eldre laptoper. Men ofte er det ikke mye forskjellig til normalt bruk. Er særlig multitasking og mye kopiering og spessielt ny pc det drar nytte av. Husk en del støtter begge har kun 1 m2 pci-e slot og en sata.

Sitat

Så med mindre det er begrenset i bios hvor stor m.2 SSD disk det er bør det fungere, prøv en bios oppdatering først.

Edited by LMH1

Share this post


Link to post

Takk for svar!
Det så jo ut som et veldig bra forslag ja. Hvordan kan jeg egentlig sjekke om PCen er kompatibel med 1TB lagring (ser ikke helt sånn utifra brukermanualen, og forumer etc jeg har vært inne på snakker maks om 512 GB)? Hvordan kan en BIOS oppdatering hjelpe meg med dette? ?

Er det forresten vanlig at SSD disker leveres med skrue (som jeg ser man trenger for å feste den)?

Edit: Jeg finner den samme disken her: https://eu.crucial.com/compatible-upgrade-for/lenovo/legion-y520-15ikbm

Det skulle kanskje tilsi at den burde være kompatibel?

Edited by Cornfused

Share this post


Link to post

Normalsett er det skruer på hovedkortet hvis ikke sjekk ebay eller ligdene, går faktisk ann å få den å virke uten, men løs SSD disk kan gi problemer med flytting kan jo forsiktig teipe den.

Bios oppdateringer kan hjelpe for det gir programvaren løft hvordan den orginaserer filene og adresser.

Tror er nok sansynlig den vil virke. Som regel er vel ikke m.2 begrenset annet en til bios.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...