Jump to content
NoMercy

Bygge baderomsbenk selv

Recommended Posts

Heisann! 

Jeg tenkte å debutere som møbelsnekker og tenkte å lage en benk som skal brukes på badet. Da det er litt sære mål og at pga lite bad er det viktig at målene er riktig så jeg har egentlig gitt opp å finne en "ferdigbenk". Men jeg trenger litt tips til valg av materialer og hvordan jeg skal gå frem, da jeg er ganske grønn på dette :)

Jeg ønsker at benken skal se omtrent ut som på bildet under. Dvs en benkeplate på omtrent 85 cm, og helst med plater som bein slik at jeg kan ha 2-3 hyller under mellom servanten og vaskemaskinen. Jeg har forsøkt å google en del de siste par dagene, men føler ikke jeg får helt svar på det jeg trenger, så prøver her i stedet.

- Kan jeg bruke hobbyplater til alt dette? Altså både benkeplaten, beinene og hyllene? Og for øvrig følge guider for "bygging av hyller/benker" på nettet? 

- Jeg ser at enkelte andre guider som bruker plater som ben, at de også har en bakplate. På f.eks. tv-benker er dette forståelig av estetiske årsaker, men pga rør etc ønsker jeg helst ikke bakplate. Vil en slik konstruksjon uten bakplate bli "shaky" og ustabil, eller bør det gå greit med kun plater til bein?

- Mtp at det skal stå på våtrom og være utsatt for en del fuktighet og varierende temperaturer, er det noe jeg må tenke på ved kjøp av materialer? Er det noen typer som egner seg bedre enn andre, eller kan jeg feks bruke ubehandlet furu og evt male de med oljebasert maling som er ment for baderom?

Setter pris på alt av tilbakemeldinger :) Jeg har helt garantert ikke tenkt på alt.

image.png.3039955d05f02cafca4b1deffd4e6706.png

Mange takk! :D 

Share this post


Link to post

Hobbyplater bør gå fint. Du må bare male eller olje treverket. Husk å behandle underside/bakside og kuttflater også. Kan være fordelaktig å behandle før sammenskruing for å olje alle flater

Hobbyplater på 18mm går fint. Vinkelbeslag for å skru sammen platene. Husk å kjøpe skikkelige skruer som er beregnet for treverk. For å få den stabil bør den skrus fast i veggen, da står den fast. Husk å putte silikon/akryl i borrehullene så du ikke ramponerer fuktsperren altfor mye. Bakplate bør ikke være nødvendig hvis du skrur den fast i veggen. 

Eneste som kan være dumt er om vaskemaskinen sentrifugerer med skjev lastfordeling, og den begynner å hoppe rundt og flytte på det nye møbelet ditt. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...