Gå til innhold

Teorier om the Zodiac killer


Joeal88

Anbefalte innlegg

Seriemorderen som gav seg selv navnet Zodiac herjet i nordlige California på slutten av 60 og i begynnelsen av 70-tallet. Zodiac-morderen sendte flere bisarre brev til politiet og pressen i området rundt San Francisco, i noen av brevene så sendte han kryptogram koder hvor han hevdet identiteten hans sto skrevet. Kun et av disse kryptogrammene er blitt løst og i det så sto det ingenting om identiteten til Zodiac-morderen, de andre kryptogram kodene fra drapsmannen har ikke blitt løst. Zodiac-morderen gav i flere av brevene detaljerte opplysninger om drapshandlingene  sine som kun etterforskerne og gjerningsmannen kunne ha visst om, og i et tilfelle så sendte han deler av skjorta som et av ofrene hans hadde på seg da han ble drept. Også terget han ofte politiet og myndighetene i sine brev. Zodiac-morderen ble aldri tatt, tross for at det anses å være blant de mest ettersøkte kriminalsakene i amerikansk historie. Synes dette er en interessant og mildt sagt bisarr sak. Flere enn meg som er interessert i denne saken? Nedenfor er noen av brevene som Zodiac-morderen sendte til politiet/pressen i San Francisco (Det nederste bildet viser teksten av det ene kryptogrammet som Zodiac-morderen sendte til avisen San Francisco Chronicles og som ble løst kort tid etter, bildet ovenfor viser den opprinnelige kryptogram teksten) EDIT: Noter at kryptogram kodene er to forskjellige brev. 

zodiac1.jpg

zodiac4.png

zodiac2.jpg

zodiac3.png

Endret av Joeal88
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For folk som ikke er så godt kjente med saken så anbefaler at dere tar en titt på Wiki siden om Zodiac-morderen: http://en.wikipedia.org/wiki/Zodiac_Killer

Mange har blitt sett på som mulige mistenkte i den her saken, og det sies at politiet i Vallejo/Benicia/San Francisco hadde så mange som 2.600 personer som mulig mistenkte i saken. Men av de som i dag anses å være potensielle gjerningsmenn i saken så vet man med sikkerhet at kun 6 av de ble intervjuet og etterforsket av politiet da saken pågikk. De 6 personene er 1. Arthur Leigh Allen, 2. Ross Sullivan, 3. Lawrence Kane, 4. Richard Gaikowski, 5. George Saxberg, og bilde nr 6. Rick Marshall. Problemet er bare at man møter veggen før eller siden jo mer man undersøker noen av disse 6.

allen.jpg

sullivan1.jpg

kane.jpg

gaikowski.jpg

saxberg.jpg

marshall.jpg

Endret av Joeal88
Lenke til kommentar

Må bare legge til at de fleste om ikke alle av de som er avbildet på innlegget ovenfor har blitt renvasket som mistenkte i Zodiac-saken, det var ingen tekniske bevis men kun indisier som knyttet de alle til saken. Det eneste som er offentlig kjent er at alle 6 var inne til minst ett politiavhør i forbindelse med Zodiac-saken

En interessant, men høyst usannsynlig teori er at det var den norskfødte forretningsmannen Kjell Qvale som var Zodiac-morderen. Qvale skal ha vært sterk motstander av politiet og han sendte flere anonyme brev til politiet i San Francisco året før det første drapet fant sted, brevene har flere likhetstrekk med de som Zodiac sendte til politiet og til pressen. Itillegg så er håndskriften til Qvale slående lik den som Zodiac hadde.

http://jalopnik.com/why-the-internet-thinks-this-sports-car-mogul-might-hav-1793576277

 

Endret av Joeal88
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...