Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Rust under bilen, verdt understellsbehandling?


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har en Avensis T25 2009-modell kjørt 180.000 km. Nå er det en del rust på understellet. Utover det er det ingenting galt med bilen. Jeg byttet akkurat en fjær som var brukket bak da den var rustet tvers gjennom. Bremsene bak er også godt rustne og skal byttes. Jeg sliter med å vurdere hvor alvorlig denne rusten er. Jeg forstår at en behandling med lanolin kan stoppe noe av rusten. Jeg har fått et tilbud på 4000 kr. Er det lurt å spandere en slik behandling på bilen, alderen tatt  i betraktning? Er dette noe som må gjentas senere? Dersom jeg slipper å måtte bytte et stag eller noe, så er prisen fort spart inn. Eller dette for det meste overflaterust som ikke er så farlig? Jeg sliter med å laste opp bilder, men legger ved link.

Bilder: https://photos.app.goo.gl/JXyVCgE9YXK4uiTf7

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234

De fleste bildene dine viser ikke understellet, men overflaterust på slitedeler som bremseskiver, fjær og stag. Rustbehandling beskytter først og fremst karosseriet, ikke like mye slitedeler. Du kan finne like mye rustangrep på 3-4 år gamle biler som har kjørt på saltede veier, så dette er ikke unormalt. Saltes det mye der du kjører, så er det forebyggende å spyle oppunder bilen regelmessig vinterstid.

Den ene skiven din ser ikke bra ut, men du får du beskjed på EU-kontroll om den må byttes. Når du legger om dekk, så bruk stålbørste på anleggsflaten.

Hvis det gir deg en bedre følelse, kan du rustbehandle ting selv med stålbørste, ferro-bet og lakk.

Endret av Slettet+9817234
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...