Gå til innhold

Noen Som Veit Hva Vbat Er Får no?


EDB

Anbefalte innlegg

Lol! Hvor gammel er du nå da, 35? :roll:

"Bare" 26. :p

Husker fremdeles da jeg fikk akselleratorkort til Amiga'n (m/klokke og batteri). Måtte ha maskinen på i 10 timer for å lade opp batteriet. :) Det kortet lå faktisk i flere år i en eske (nesten 3 år). Da jeg tok det fram og koplet det opp så var klokka bare 1-2 minutter feil. :)

:wow:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg ville anta at spenningen som batteriet gir ligger godt innen for toleransen til flashen. Det er verre når spenningen begynner å synke (når batteriet begynner å dø), for da vil bios minne før eller siden bli korrupt og da er det et ****** å få liv i hovedkortet igjenn. Har foreløpig ikke hatt et hovedhort så lenge at bateriet har knela.

Lenke til kommentar

default instillinger i bios ligger i flashminne, mens endringer ligger i et slags patchminne. Når man opgraderer bios endrer man flash-delen. Denne bevares selv om minnet ikke har spenning. Men for å bevare det som ligger i ram-delen (endrede instillinger) må man ha spenning på modulen. Når man resetter trekker man fosyningsspenningen til jord i stede for til batteriet slik at ram-delen blir nullet og det er bare det som ligger i flash som blir igjenn. Når bateriet begynner å bli svakt kan det som ligger i ram delen bli korrupt. Da vil maskinen bli veldig buggy. Det væste man da kan gjøre er å gå inn i bios og prøve å gjøre endringer for det kan føre til at man også ødelegger det som ligger i flash delen og dermed ødelegger man også default instillingene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...