Gå til innhold

Slik får Kina fart i sol- og vindkraft


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Myndighetene utvikler piloter innen et område og politikkutforming ofte begynner som et mindre eksperiment – som deretter blir skalert opp hvis eksperimentet viser seg å være fruktbart."

Kanskje vi har noe å lære av Kina i Norge også?

Gode støtteordninger og evnen til å tilpasse seg dersom liv og lære ikke stemmer, er noe å tenke på.

Vi hadde på mange måter en lignende tilnærming til industri, som det Kina praktiserer tidligere, men med H og Frp i førersetet er det kanskje blitt for mye av det kapitalistiske tankesettet.

Det virker som "mest mulig fortjeneste på kortest mulig tid" er dagens virkelighet i Norge.

Hvorfor skal en god støtteordning som "El-sertifkatene" avvikles i 2021?

Hadde denne ordningen blitt innført da markedet tok over strømsalget i 1992, ville vi i dag hatt 30 TWh mer fornybar energi.

Dersom Statkraft hadde brukt pengene sine i Norge ville vi hatt en fornybar-industri på havet i dag, så kan hende er det på tide med litt sosialisme igjen.

Endret av aanundo
Lenke til kommentar

Kina vet at et samfunn trenger energi. Og at energi er energi, og  hvis produksjonen går med overskudd, energimessig, så lenge det i sin levetid leverer mer energi enn det forbruker, så er det nyttig for nasjonens velstand.

Og at penger kun er tall i et regnskap.  Uten egenverdi.

Kinas ledelse vet at Kina har vært i Opiumskriger om "sølvdollaren" ( vestlig valuta) tidligere, og skiller mellom realverdier og tall- ( penge) verdier.  Kina ler. Kina vet at de produserer mye av vestlige lands velferdsprodukson, og kan produsere de fleste vestlige lands pengesystem-produksjon til vestlige lands  penge-produksjon går fallitt.

Kina ser forskjell på  reell materiell velstand og tall-velstand.

Kina ler.

Vestlige infantile  politikere er som barn som har fått for stor makt, dvs. farlige.

Endret av Fri diskusjon og kunnskap
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kina er ikke noe godt eksempel til etterfølgelse. Som i Vesten trenger også Kina billig energi for å utvikle samfunnet. Kull er og blir førstevalget. Naturgass er voksende og de har bygget noen store vannkraftverk. Sol og vind er like problematisk der som her, de trenger enorme subsidier over sin levetid for over hodet å kunne bli satset på. Det er ikke slik at økonomi er noe annet i Kina enn her.

Når det gjelder Parisavtalen har ikke dette store landet noen ambisjoner om reduserte utslipp i fremtiden, noe heller ikke India, Russland, Brasil eller USA har, eller nær de fleste av verdens nasjoner bortsett fra Vesteuropa...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kullkraft er hva Kina egentlig satser på med bygging av 250 nye kullkraftverk, planlegging av ytterligere 250, og planer i følge Parisavtalen om å øke utslipp av den livsviktige plantenæringen CO2 med ytterligere 450 % i forhold til dagens utslipp. Det de egentlig må gjøre er å rense avgassene for giftige utslipp, som NOx, svovel etc., slik de gjør bl.a. i USA med "clean coal power".

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Erik Pedersen skrev (19 timer siden):

Det er ikke slik at økonomi er noe annet i Kina enn her.

 Økonomi er en ting. Pengeøkonomi noe annet.

Om en nasjon har materialer/resurser, ideer, arbeidslyst og arbeidskrefter, er penger kun byttemiddel (tall) i nasjonens dugnadsregnskap.

En nasjon er aldri fattig så lenge de har ledig arbeidskraft, selv om de ikke har  ( FED-styrte ) penger/valuta.

I vår vestlige verden/tankegang  kan nasjoner/kontinenter ( Europa/Afrika) ha ledige arbeidskrefter ( "arbeidsløse" ), ha ønsker/behov, men må gå uten sko fordi vi "ikke har penger" til å produsere. Eller rentene på tallene ( tall av tall) er satt for høye eller lave, så det "ikke lønner seg".

Endret av Fri diskusjon og kunnskap
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...