Jump to content
Sign in to follow this  
NTB - digi

Datatilsynet gransker lovligheten av Google-bruk i skolen

Recommended Posts

Guest Slettet+987123849734

Dette er et problem som ikke bare gjelder Google men alle skyleverandører og da spesielt de som ikke har noe annet enn selgere i Norge. Det kan desverre virke som man klarte å gjøre det til en mote sak å enten velge sentralisert Google eller Microsoft løsninger uten at man stilt spørsmål ved løsningene eller tatt hensyn til "kortreiste" løsninger. Får bare håpe at det offentlig snur i tide, sånn at data er trygt lagret i Norge og da kun hos aktører som selger disse tjenestene og ikke videreselger informasjon de henter ut av bruken.

Share this post


Link to post

Det er klart vi må stille krav til at tjenestene skoleverket bruker, både når det gjelder kvaliteten på tjenestene og kvaliteten på datahåndtering inkludert bla hva sporingsdata brukes til. Det å diskute hvilken rolle Google skal ha i norsk skole virker noe søkt, da de ikke har noen rolle. -Jeg tror det er andre roller i norsk skole som burde tas opp til debatt før det.

Google er en av aktørene som evner å innovere og tilby svært gode tjenester. Norske og europeiske aktører ligger dessverre veldig langt bak, og det vil være uheldig å insistere på å binde seg til disse.

Still spørsmålene til Google og høre på hva de sier, ting er antagelig ikke så ille som enkelte forestiller seg.

Share this post


Link to post

datatilsynet burde begynne å bøtelegge all snikfotografering på offentlige transportmidler som ungdommen har det morro med  og som de deler videre på alleslags sider, ofg som er straffbart..det er ikke straffbart å ta bildene , men å dele dem uten godkjenning..dette er et så stort problem at enkelte folk nesten må gå med masker på bussen .. vi trenger ikke et datatilsyn som kverulerer med google, de styrer ikke etter norsk lov anyway..

Share this post


Link to post

Google har en stor kommersiell rolle i skoleverket gjennom den datainnsamlingen alle vet de gjør. Nå begynner det vel å bli en stund siden Google innoverte. En småkjip officepakke har de vel fortsatt. 
 

Hvis en norsk skoleelev kan bli forfulgt av CIA fordi vedkommende har skrevet kritisk om USA/Trump m.m har det gått for langt. Tiden er inne for at naive kommunesjefer blir fratatt muligheten til å gjøre så fatale valg for våre barn. 

Share this post


Link to post

Microsoft som i flere tiår har gitt vekk gratis sin i beste fall middelmålige programvare til skolesektoren. Er de noe bedre? Skal vi granske det også? Hva gjør Microsoft med dine data? 

Share this post


Link to post

Nå er det en rimlig stor forskjell på datahåndtering og agreement terms for bedriftsmarkedet og forbrukermarkedet. Det er flere innen helsesektoren og store internasjonale bedrifter som bruker Google og har gått til bunns i dette for lenge siden. 

Nå er det vel heller ikke lenge siden det ble avdekket at amerikanske myndigheter kunne overvåke hva du skrev i Microsoft Word. 

Til syvende og sist er det vel også litt småkomisk at disse foreldrene gir ungene sine en Android telefon, men bekymrer seg over hva slags data som blir lagret når ungen er på skolen..

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...