Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Skadet temp sensor på GPU?


Anbefalte innlegg

Jeg har et EVGA GTX 1080 FTW som har plutselig hoppet 10 grader opp på idle.

Ikke sikkert det har noen sammenheng, men det skjedde etter at jeg hadde tatt ut strømkontaktene til kortet for å komme til noen andre ledninger på PSUen som skulle ut og så overså jeg og ikke satte tilbake den ene PCIe-strømkontakten

Så jeg prøvde å starte PCen et par ganger (siden jeg ikke fikk bilde på skjermen under noen omstendighet) med bare 1x 8-pin istedet for 2 stk. Viften roterte en gang igjen og igjen. Og jeg lot den stå slik en stund mens jeg testet med den integrerte grafikkdelen på CPU.

Feilen ble først oppdaget da jeg prøvde med et annet skjermkort (Asus GTX 670) som - i motsetning til EVGA-kortet - sa klart ifra allerede før test at her er det noe galt med strømtilførselen. Satte inn den andre 8-pin kontakten som hadde gjemt seg bak noen andre kabler og ved oppstart etter det har RealTemp vist 50-51 C ved idle (HWMonitor sier det samme) istedet for 35-40 C som det har vært hele tiden frem til nå.

Kjører en custom vifteprofil i MSI Afterburner (samme som jeg har hatt hele tiden) og ingenting ellers som jeg kan komme på skulle ha noen "så dramatisk" innvirking på GPU-temp er blitt endret.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Etter kontakt med EVGA support (prima hjelp fra EVGA forresten - mange kunne lært god service fra dem og Be Quiet) har jeg nå også satt på thermal pads.

Kortet er av modellen 08G-P4-6286-KR som var en av modellen som hadde en temperatursak på seg i 2017. Men bare var et problem ved overklokking.

Men thermal pads hjalp heller ikke. Makstemperaturen gikk ned ytterligere 5 C (83 -> 73 C med ny kjølepasta; 73 -> 67 C med thermal pads), men idle tempen ligger fortsatt på ~54 C. Opp fra ~40 C.

Men nå gidder jeg ikke prøve noe mer. Kortet er 100 % stabilt under last uansett hva jeg gjør med det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...