Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Virksomhetsoverdragelse og arbeidstid


rivjern-entusiasten

Anbefalte innlegg

Hei.

I arbeidsmiljøloven står følgene under "Arbeidstakernes rettigheter ved virksomhetsoverdragelse":

§ 16-2.Lønns- og arbeidsvilkår

(1) Tidligere arbeidsgivers rettigheter og plikter som følger av arbeidsavtale eller arbeidsforhold som foreligger på det tidspunkt overdragelsen finner sted, overføres til den nye arbeidsgiver. Krav etter første punktum kan fortsatt gjøres gjeldende overfor den tidligere arbeidsgiver.

Det jeg lurer på er om ny arbeidsgiver kan kreve endringer i arbeidstid helt uten videre? For eksempel dersom 7 timers arbeidsdag var gjeldene før virksomhetsoverdragelse, kan ny arbeidsgiver bare endre denne til 8 timer på det grunnlag av at det er deres "policy"?

Ny arbeidsgiver mener at det ikke trengs å signere ny arbeidsavtale for at nye arbeidstider skal gjelde.

De henviser også til arbeidsgivers styringsrett om at "ansatte må følge den daglige arbeidsordningen som til enhver tid gjelder på arbeidsplassen", og sier at det er en naturlig tolkning at avtalene (fra tidligere og ny arbeidsgiver) uttrykker at de ansatte må følge den til enhver tids gjeldende arbeidstid i selskapet.

Stemmer alt dette?

Takk!

Endret av rivjern-entusiasten
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kjem litt ann på korleis 7 timars dagen er avtalt. Har du personleg arbeidsavtale om 35 timars arbeidsveke så skal du heilt klart fortsette å ha det. 

Det som går på arbeidsforhold ellers er ikkje like klart, men arbeidstid regulert i skriftlege avtalar eller ordningar står seg sterkare enn ikkjeregulerte avtalar. 

Den nye arbeidsgivaren kan ikkje gjennom styringsretten gjere andre endringar i lønns og arbeidsforhold enn det den gamle arbeidsgivaren kunne gjere. 

Endring i arbeidstid vil normalt også utløyse endring av lønn for å kompensere for at du må jobbe meir utan å få meir betalt. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...