Jump to content
Sign in to follow this  
Helge1

Diablo 2 og Diablo 1 sammenligning og diskusjon.

Recommended Posts

I Ettersynet så tar Helge og Thomas og diskuterer Diablo 1 og Diablo 2 og hvem som er best. Mange vil selvsagt si at Diablo 2 er den beste  men Diablo 1 har også noen fordeler å komme med.

Hva synes dere? Alle kommentarer taes i mot med takk! 

Lyden kan være litt lav i denne episoden men dette blir bedre etterhvert. 

 

Share this post


Link to post

Awright, hmm. Var jo langt mindre kjipt enn hva jeg med en gang har fordommer mot når noen norske prøver seg.

Jeg er litt usikker på formatet med 1 hel time, med i hovedsak ett spill som tema og bare to personer som snakker om det.

Lykke til videre :)

Share this post


Link to post

Jeg kunne gjerne kommet med egne meninger, men gidder ikke å sitte 1 time og høre på meninger fra andre først. Så denne trådetittelen er misvisende.

Kan skrive litt; Da Diablo 1 kom ut, hadde jeg aldri spilt noe lignende, bare strategispill som Warcraft 1, 2 og noe annet. Å detaljstyre hovedfiguren. og særlig å plukke opp og identifisere gjenstander man finner, var en ny og spennende del av spill. Økende vanskelighetsgrad var viktig. Men det var nok grafikken, lydeffektene og spillbarheten som betød mest. Det var mørkt og mystisk. Og én detalj som jeg alltid har ment har vært viktig i begge spillene, er følelsen av at når man enten slår, treffer eller blir slått eller truffet, så er lydeffektene og treffdeteksjonen så sammensveiset at det -føles- som man blir truffet. Dette gjør at man lever seg veldig inn i figurens verden. Til motsetning til for eksempel World of warcraft, så dukker det bare tall opp over spillfigurene, det -føles- virkelig ikke som man spiller. Det er vanskelig å forklare.

Diablo 2 tok dette til et nytt nivå, med skjold og diverse egenskaper. Selv om alt er prosentbasert, så føles det mer realistisk enn tja, alle andre spill jeg har spilt.

Diablo 2 synes jeg også er perfekt balansert. Det er ikke for stort og ikke for lite. Hvis alle hadde spilt lovlig og ikke jukset, og hvis Blizzard hadde giddi å bruke ressurser på å holde det juksfritt og kommet med oppgraderinger, så hadde det vært mye større og mer populært i dag. Flere hadde spilt og vært genuint interessert. Jeg hadde gladelig betalt 10-20 kr/måneden for å få denne servicen for det spillet.

Diablo 1 er litt mer "stabbete", nesten rutedelt. Figuren beveger seg mer symmetrisk. I Diablo 2 beveger de seg mer realistisk, som er en viktig faktor i det hele.

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...