Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kan man flytte eller sprekke hull på submukøs cyste ved uhell under en gynekologisk undersøkelse med celleprøve?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Var hos en gynekolog idag. Ønsket en mening på om det var best å sjekke for endometriose samtidig med at de fjerner gartner duct cysten min krirurgisk eller å ta det i to ulike inngrep, om endometriose var en mer sannsynlig forklaring på nummenheten jeg har hatt enn cysten og om det kunne være noe annet enn cyster som gjorde at jeg fikk smerter og hevelse fra Bartholin kjertlene ved opphisselse/økt væskeproduksjon fra skjeden,samt hvor raskt jeg burde behandle problemet med kjertlene og hvordan.

 

Gartner duct cyste hadde hun ikke hørt om.

 

Hun svarte at det var usannsynlig at jeg hadde endometriose fordi jeg ikke hadde smerter ved eggløsning. Egentlig har jeg ingen anelse om jeg har smerter ved eggløsning. Har uregelmessige blødninger og vet ikke når jeg har eggløsning. Har et høyt smertenivå til vanlig og har av og til bekkensmerter utenfor menstruasjon. Om det sammenfaller med eggløsning har jeg aldri tenkt på, så jeg kunne egentlig ikke svare på det. Jeg har blitt diagnostisert med endo pga typiske symptomer.

 

Etter dette så sa hun at hun ikke fant noe fri væske i bekkenet eller cyster på eggstokkene og at dette også talte imot endometriose. På MR (har tatt kanskje 3-4) kommenterer de alltid på at jeg har fri væske i bekkenet. De kommenterer også på cyster på eggstokkene, men mener at de er store pga eggløsning. Det finnes jo noe som kalles follikelcyster som også er cyster, men normale slik jeg har forstått det. Derfor så kommenteres ikke cyster på eggstokkene på MR som unormalt med mindre de er svært store eller vokser veldig inn i motliggende strukturer, tror jeg.

 

Etter dette så sa hun at Bartholin kjertlene mine var lymfeknuter. På dette tidspunktet ble jeg veldig oppgitt. Mine kjertler ligger litt lenger ned enn vanlig hos andre kvinner har jeg blitt fortalt, likevel ikke mye. De ligger omtrent der hvor de skal ligge, på sidene av skjedeåpningen og de kan kjennes fra innsiden av skjeden. De hovner opp og blir ømme ifbm at de produserer mer væske/sekret ved opphisselse. De ligner overhodet ikke på lymfeknuter. Har også blitt fortalt at det er bartholin kjertler fra annen gynekolog. Hvorfor jeg hadde to harde lymfeknuter i nærheten av skjedeåpningen som hovnet opp og ble ømme bare ved opphisselse hadde hun ikke noe svar på. De er harde som klinkekuler og er ikke bevegelige. De er forbundet med skjeden/indre strukturer i den forstand at man ikke kan kjenne den nedre avgrensningen på den, men man kjenner kulen fra innsiden av skjedeåpningen. Jeg tror ikke kvinner har lymfeknuter rett på sidene/kantene av skjedeåpningen, selv om jeg vet at man har det i lysken. Vet dere noe om dette?

 

Hun tok celleprøve som gjorde svært vondt. Hun traff en nerve som gikk ut i benet mitt så jeg fikk isjas mens hun skrapet i livmorhalsen.

 

Til slutt så sa hun at alle burde ha samleie 2 ganger i uken ellers så ville man få smerter (?!) og anbefalte med å få en kjæreste eller bruke vaginal dilatorsett. Dette bare lot jeg passere forbi. Jeg har ikke noe problem med smerter ved samleie/penetrasjon eller bruk av leketøy, så det bilr bare helt unødvendig. Har smerter fra kjertlene og ømhet av de ved opphisselse/ifbm økt slim/væskeproduksjon, har ikke noe med penetrasjon å gjøre. Jeg har også hatt avbrekk fra sex i lengre perioder tidligere og har likevel aldri opplevd sex som smertefullt, heller ikke første gang. Hun sa alt dette bare fordi jeg opplevde celleprøven som ubehagelig. Hun er også veldig opptatt av at kvinner skal få barn.

 

Generelt veldig dårlig erfaring med denne gynekologen og drar nok ikke dit igjen.

 

Det jeg lurer på nå er dette: Tror dere at det er mulighet for å ha sprukket hull på gartner duct cysten ifbm celleprøven eller at den kan ha flyttet på seg betydelig på grunn av prøven? Skal operere den bort og det er best om den ligger slik som det så ut på MR bildet de har tatt og vil operere ut ifra. Om det er mulighet for at det har skjedd skade på cysten eller at den kan ha flyttet nevneverdig på seg pga celleprøven så må jeg kanskje ta nytt MR først. Noen som har noe kunnskap eller erfaring med noe lignende?

 

 

 

 



Anonymous poster hash: 7b9d2...9bf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare svarer på mitt eget spørsmål her da jeg så at spørsmålet ikke har hatt noen visninger. Jeg kommer nok til å bare satse på at cysten er der den var før celleprøven tror jeg, evt.kanskje spørre gynekolog på lommelegen.no om hun mener jeg bør ta ny MR før operasjon. Har operasjon i desember, ble henvist i september.



Anonymous poster hash: 7b9d2...9bf
Lenke til kommentar

Tja, det er vanskelig å si akkurat hva jeg kan svare deg på da svært mye kan være individuelle forskjeller som bør få en god gjennomgang hos en kvalifisert og god fagkyndig , men er du som meg så kan den høye smerteterskelen din spille inn en god del, noe som gjør at noen områder av kroppen ikke "ubehager" deg selv om de egentlig burde om man sammenligner med noen andre.

 

Når det gjelder plassering og størrelsen på både organer og cyster så er det igjen individuelle forskjeller og i noen tilfeller er disse såpass store at det er kun noen få gode leger som har mange års erfaringer som kan se problemene man eventuelt har, i verste fall må man til noen som er virkelig spesialist og selv disse kan ha problemer.

 

Hva som er standard ved seksuell adferd som singel eller sammen er utrolig forskjellig, noen single har mer sex enn noen som er gifte, men dette har heller ikke med om man er "lykkelig" eller "fornøyd" da dette er det enorm forskjell på, sånn sett støtter jeg deg der og sier bare at den legen har null peiling på hva det er å ha det "godt". Min personlige tilnærming som man er at hvis jeg og kona ikke har kos så fikser jeg det med egne hender.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...