Gå til innhold

Opptak til master i UK


Reddington7

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

1) Du søker enten gjennom UCAS eller direkte på universitetets nettsider.

2) Ikke som jeg kan huske

3) Opptaket til bachelor var tilpasset norske karakterer så jeg regner med at det er det samme for master. Masteropptaket for studenter fra britiske universiteter bruker det britiske systemet som er 1st class, upper second (2.1), lower second (2.2), third class honours.

4) De fleste universiteter har studentboliger som er eid av universitetet og som utenlandske studenter får prioritet på. Det er nok det letteste hvis du ikke har mulighet å komme over på visning osv. De kan være litt dyrere enn å leie privat, men er som regel helt ok kvalitet og nærme universitetet.

Lenke til kommentar

For master kan du ikke søke gjennom UCAS, kun direkte på universitetets nettsider. Dette betyr at hvert universitet har litt forskjellige søknadsprosesser, men alt foregår på nett så det skal ikke være vanskelig rent teknisk sett. For en del universiteter må du også betale litt for å sende inn søknaden, men prisene varierer.

 

I de aller fleste tilfeller ønsker ikke universitetene at du skal prøve å oversette karakterskalaen din selv (siden de da ikke kan garantere at det blir riktig), og du trenger dermed ikke tenke på dette. I motsetning til de fleste studier i Norge er også karakterer kun en del av søknaden, og det vil bli lagt vekt på ting som hvilke fag du fikk best karakterer i, kurs og tester du har tatt utenom, arbeidserfaring osv. Du må vanligvis sende med et søknadsbrev som du bruker til å fremheve hvorfor du tror du vil gjøre det bra på studiet. Du trenger også i de fleste tilfeller to referanser, som kan være fra nåverende universitet, en forening du har vært aktiv i eller en arbeidsplass.

 

Siden prosessen alltid er forskjellig får du intruksjoner fra hvert universitet i løpet av prosessen. Det er ingen fast frist på å søke, men studier fylles opp løpende og enkelte stenger tidligere enn andre - og det kan være alt fra nå og frem til studiestart. Du kan bruke forumet på thestudentroom.co.uk til å få litt tips og følge med på hvordan opptaket går

 

Skal du leie privat bolig i UK må du ofte betale minst 6, og gjerne 12 måneder i forveien, og du bør absolutt gå på visninger da det er svært variabel kvalitet (men det var dette jeg gjorde og endte med å være fornøyd med det). De fleste universiteter tilbyr studentboliger som gjerne er litt dyrere men også er en god mulighet til å bli kjent med andre masterstudenter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...