Gå til innhold

Hva snakker man om når man leverer søknad ansikt til ansikt?


Cayana

Anbefalte innlegg

Sjefene har nok med å bla seg igjennom de mange hundre søknadene, og jobben deres ellers enn å måtte prate med random folk.

 

Det er nettopp dette som er grunnen til at mange større arbeidsplassar ikkje vil at folk skal møte opp på døra med cv, søknad og karakterutskrifter på papir.

Det er mykje enklare å få denne informasjonen elektronisk slik at søknaden følger systemet som er lagt opp og blir søkbar. Særleg for stillingar der det er svært mange søkarar med svært lik utdanning/erfaring så er det svært arbeidsbesparande å kunne søke elektronisk i staden for å lese side opp og side ned på jakt etter den eine søkaren som har relevant erfaring.

I dag er også søknader på papir ei utfordring etter GDPR-regelverket, ein elektronisk søknad kan ein berre slette når det ikkje er bruk for den lengre, men ein papirsøknad med vedlegg må returnerast til søkaren eller makulerast og kastast.

 

 

Det er ein fordel å vise seg fram slik at sjefen får eit ansikt å koble opp mot søknaden, men det betyr ikkje at du også må overrekke papirsøknaden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+921324

Se arbeidsgivern djupt inn i auga, si noe sånt som at du "tenkte jeg kunne hjelpe til her". Høyst sannsynlig har de bedre ting å gjøre på jobb enn å stå å småprate med en fremmed, så her gjelder det å gi fra seg det inntrykket du kan, og håpe de finner tid til å lese søknaden din. Alt er relativt, så har du slurva med søknadsskriving, må du ta det igjen - med knakende god smalltalk.

Skulle det hende at du plutselig blir gitt tid til å presentere deg selv, må du jo bare trekke frem dine erfaringer og overbevise arbeidsgiveren om at du er relevant.

Tvi tvi!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...