Gå til innhold

Ice lanserer sin egen «swap»-løsning


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En god artikkel dette, takk skal dere ha.

 

Det er riktig at det rent økonomisk normalt sett lønner seg å kjøpe telefonen fremfor å "swappe", og at verdien av forsikringen avhenger av hvor uheldig du er. Men, det er flere faktorer som jeg tror gjør at folk likevel vurderer å gå for en leie/bytteløsning. Jeg tror det har noe med at slike tilbud kan bidra til å redusere stress og bekymringer.

 

For eksempel så kan man med bytteavtale hos noen tilbydere få erstattet sin telefon på dagen uten ekstra kostnad ved å besøke en kompatibel butikk, dersom uhellet skulle være ute eller man har lyst til å bytte. Dersom man eier telefonen og den går i stykker, så må man gjerne forvente flere ukers ventetid før man får telefonen tilbake fra reparasjon. Da er man nødt til å skaffe en midlertidig løsning, som heller ikke er gratis.

 

Det samme gjelder planlagt bytte ved kjøp/salg. Eier man telefonen selv må man ta seg bryet med å annonsere, håndtere useriøse kjøpere, sikre betaling, levering/frakt, evt. etterspill, etc. Dette vil mange betale for å slippe.

 

Man ser også samme type tilbud for andre produkter i dag, for eksempel briller (Synsam), og biler (Volvo), der "alt" er inkludert. Litt dyrere alt i alt, men veldig lettvindt og praktisk for kundene.

Lenke til kommentar

 

Det samme gjelder planlagt bytte ved kjøp/salg. Eier man telefonen selv må man ta seg bryet med å annonsere, håndtere useriøse kjøpere, sikre betaling, levering/frakt, evt. etterspill, etc. Dette vil mange betale for å slippe.

 

 

Det du skriver der er hovedgrunnen til at jeg liker Swap/Svitsj. Jeg vet at jeg betaler litt over halve kontantprisen for mobilen jeg bruker og at jeg leverer den fra meg etter ett år og får meg en ny modell som jeg kommer til å ha i ett år til. Dermed trenger jeg ikke tenke på verditap i forhold til bruktmarkedet, har inkludert skjermforsikring og slipper å forholde meg til batteri som begynner å miste kapasitet etter 12 mnd o.l. 

 

I tillegg så må du kun levere inn selve mobilen, alt tilbehør som følger med beholder du. Så lader, ladekabel, hodetelefoner o.l. som er med i esken trengs ikke å sendes i retur og dette har jo også en verdi. Og om du kjøpte mobilen på en kampanje som inkluderte noe ekstra alá trådløs ladeplate, smartklokke, trådløse hodtelefone o.l. så beholder du dette selv når du har swappet til ny mobil etter ett år.

 

Siden det ikke er noe binding mot mobilabonnement når du har Swap/Svits så er det jo bare å bytte til en annen leverandør. Jeg har et kontantkort hos Telenor som jeg aktiverer med billigste abonnement de tilbyr når jeg skal swappe mobilen og bytter så tilbake til kontantkort så snart swappingen er utført og jeg har den nye mobilen i hende. De har aldri fakturert meg noe for de få dagene abonnementet var aktivt før det blir til kontantkort igjen, men jeg vet ikke hvordan Telia sin praksis er når man gjør tilsvarende hos dem.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...