Gå til innhold

MER POWER!!!!


PIIIpower

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

BEEMER? Har du problemer? Altså, først sier jeg at en AMD prosessor gjør mer per mhz (det gjør de jo også). Så svarer du "neida, de gjør bare mer oprasjoner per mhz". Så sier jeg "nettopp, det er poenget mitt. At hvis en AMD prosessor har f.eks. 1200 mhz tilsvarer det over 1200 antall mhz på en Intel prosessor nettopp fordi at den gjør mer per mhz..." Så sier du "nei du har misforstått blah blah blah...".

 

Så hvis du ikke er uenig med meg i at en AMD prosessor på f.eks. 1200mhz tilsvarrer en Intel prosessor på MER enn 1200 mhz, hva faen er problemet ditt da?

 

[ Denne Melding var redigert av: MindViruz på 2001-11-23 15:32 ]

Lenke til kommentar

For å sei det slik... ken va det som laga dei beste 486 prosessorane og dei første for den del ?? (rigtig AMD).....

 

Mitt råd er og kjøpe ein AMD prosessor og ei kjøling som er "litt" meir en du trenger sjøl uten OC ings planer.... for saken er den at viss en AMD prosessor er ustabil er det bare og øke volten og den er stabil i gjnen.... (så kjøper du ei cpu vifte som er akkurat må du klokke ned.. (: )

Lenke til kommentar

jeg har bare fire ord å si!

 

SHUT THE FUCK UP!!!

 

noen er AMD folk (som meg) og noen er Intel folk, (ingen jeg kjenner med over 600mhz)... men det er ingen til å krangle i hytt og pine! jeg har hatt en K6 233, den søg! en P3 800, den var bra til CS servere "and that's about it"... nå har jeg en Athlon XP 1,4 ghz som jeg fikk opp i 1575mhz i dag stabilt med ræva kjøling! :smile: på ca. 40*! er det så værst? nei ikke med kun en wbk38 uten goop og bare ei ræva vifte ut!!! ( ja jeg skal kjøpe mer)

 

learn too live with what you got, or can afford!

 

AMD RULER TIL NOE(SPILL)

INTEL TIL NOE(CS-SEVERE OG 3DSMAX)

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-11-01 14:32, Beemer skrev:

Godt spørsmål.....Har igrunnen aldri tenkt over det.

Kanskje fordi jeg hadde ett lite håpe om at skiten skulle funke. Men det gjorde den ikke. Faktisk så vil jeg ikke gå så langt som å si at AMD suger. Det er en erfaring folk får gjøre skjøl. Ønske de å ha en Athlon, ja så for all del. Athlonen jeg har, som er 1400 forøvrig, er rask, så lenge den funker. Og det har den ikke gjort for mye. Den ene av mine Athoner daua i sjappa der æ kjøpte den, etter at jeg bytta den inn. Alle de andre har funka fint, bortsett fra at ingen har vært stabil. Jeg gidder ikke flere ustabile systemer. Den mest stabile kassa jeg noensinne har hatt, var en P3-500. Dermed tror jeg at min nye P4 vil være mer stabil en Athlon. Som sagt, jeg baserer min utalelser på grunnlag av egne erfaringer, og når jeg leser om folk som har problemer med sine Athloner, kan jeg bare føle med dem, de er ikke alene. Nå kan alle disse problemene folk har, skyldes Windows alene. Det er nok litt mer bak alle problemene enn ett OS.


 

HAHA :lol: du er jo faen meg en tragikomisk fin en du. Kjøper fem prosessorer og håper på at ny PROSESSOR skal gjøre forskjellen. Ditt forbanna fehode, tror du at ny prosessor PÅ SAMME JÆVLA HOVEDKORT utgjør en forskjell? Det er jo like jæveligøst patetisk som å bytte motor på en bil fordi svinge systemet ikke fungerer!!!

 

Ok, du har hatt FEM ulike prosessorer på ETT HK.

De fleste her inne sier at AMD funker FOR DEM ihvertfall. HVOR stor sjanse tror du det er da for at du har fått FEM (de er helt sinnsykt, men hey, det har jop bare kostet like mye som CA 1 !!! P4 :razz: ) prosessorer med feil fra AMD sin side. Tror du tilogmed kunne ha spurt en autist og fått samme svaret. INGENTING/FORSVINNENDE LITEN.

 

Og hvilket hovedkort har du da? Kan allerede her fra min side av landet si at det er ABIT (mest sannsynlig) ELLER ASUS hovedkort med VIA(fy) KT133/A chipsett som du ALDRI har mistenkt, og prøvd å reklamere på.

 

OK, no offence altså, men i dette tilfellet trekker du litt for teite konklusjoner til at det kan gå ukommentert :wink:

 

 

Noen enige?

Lenke til kommentar

Normal, du har helt rett. Der er jo fakta at mesteparten av AMD problemene skyldes dårlige chipset (ikke nå lenger da...). Ikke det at KT133/A er et dårlig chipset, men du aner ikke hvor mange hovedkort som kommer ut i dag med bugs og feil (jeg snakker om enkelt-stående tilfeller).

Mitt HK f.eks dropper USB musen min en gang per 10 minutt, eller en gang i timen. Men HELDIGVIS klarer windows XP (kun winXP. Ikke engang Linux klarer det) å finne igjen musen etter 2-3 sek. Det er et typisk eksempel på et enkeltstående tilfelle av hovedkort feil.

I Beemer sitt tilfelle kan det være ett dårlig hovedkort, eller en ESD skade. Jeg synes det høres ut som en 100% typisk ESD (statisk-elektrisitet) skade.

Så pass på å jorde dere før dere klager over at pc'en ikke funker...

Lenke til kommentar

ja her var det mange interessange innlegg om intel og amd..

jeg er litt av den oppfatning at de som kjører intel er stort sett fornøyd med prosessorene sine..

vel og merke må de som oftest bite i det sure eplet og innrømme at intel sine prosessorer ikke er like kjappe som amd-men som de påstår:mer stabile..

vel vel..

jeg skal ikke kommme med noe lengre referat om min amd athlon thu. 1400/266 som er stødig som et fjell(der fikk jeg sagt det-he he..)men vær klar over at det er litt forskjell på diverse OS`er..jeg har pløyd gjennom de fleste til nå..og ingen av de er helt feilfrie.

men når allt kommer til allt er det for det meste win 2k og XP som er det beste.

jeg hadde en del problemer i win 9x/ME med min 1400 og resten av maskinvare oppsettet-men etter oppgradering til win 2k ble allt så mye bedre..

husk at det er operativsystemet ditt som til syvende og sist styrer hvordan maskinen din skal virke.

her er det mange feller og gå i-især hvis man ikke er helt stødig med og konfigurere os`et til og styre maskinen.

mange opplever krasj på krasj i spill..dessverre.

mye av dette kan selvfølgelig komme av at det blir foretatt litt feile instillinger både her og der..og da er det som oftest prosessoren som får skylda enten det er en amd eller intel.

mens vi er inne på spill:

mange såkalte"fjortiser"liker spill-og det gjør kanskje vi"gammelkaran"også,muligens ikke helt i like stor grad men vi lar oss nå rive med en gang i blandt vi og.

så til pointet:"fjortisene"sitter og spiller og opplever hakking på hakking og div.andre problemer..river seg i håret over at de tøffeste scenene med"max paine"blir bare søppel-især når kompisen står ved siden av og ser på- mens "fjortisen"skal prøve og vise hvor tøft dette spillet egentlig er..!

det hele blir bare søppel til slutt..

som en unnskyldning for hakkinga får som oftest prosessoren skylda-og da er det at veien til pappa og lommeboka hans er kort!

"pappa-jeg må ha en intel prosessor..amd`en min hakker i "max paine".."

pappa river i en intel da..for så og se sønnen løpe lykkelig avgårde og rive ut en "passende"intel...

(kunne like gjerne vert amd...)

sønnen kommer hjem med"trofeet"sitt og med hans kunnskaper blir denne montert etter alle kunstens regler..

sønnen fyrer opp kassa og laster windows...

"max paine"skal atter en gang prøves..

håpet er stort da de heftigste scenene skal utprøves...for så og oppleve det samme med "det nye flaggskipet"..at det hakker..

fortvilet blir et par biosinstillinger prøvd..+ en mengde andre instillinger...

det skrives i forumer-spørres og graves..det svares:kjøp deg en ny prosessor mann!

hmmm..var ikke intel`n til masse flesketete tusenlapper bra nok?

joda!

men etter masse spørring og graving-så kom han frem til at det var kanskje på tide med et nyere skjermkort..

sparepengene gikk med-og nytt kort kom i kassa..til fryd for guttungen som kunne spille "max paine"og andre spill uten hakking..

og gammelprosessoren..?

joda den fikk kameraten beholde for en spottpris..han hadde et oppegående skjermkort og hovedkort..så "max paine" var ikke noe problem der i gården..slik kan det gå.

det vi alle bør huske på er at hardwarekomponentene vi har i kassa vår "jobber sammen"

har vi en stor prosessor og et eksempelvis "dårlig"skjermkort-så vil prosessoren måtte ta over en god del av den jobben som skjermkortet skulle ha gjort om deg var av den"oppegående"typen.

jo flere oppgaver prosessoren får-jo mindre kraft har den til og utføre de andre oppgavene.

 

dette vet vel de fleste som skriver her på forumet..men det er så lett og glemme det under en diskusjon..OG..husk at det utvikles stadig nye komponenter som blir bedre og bedre..

det som var på topp for et halvt år siden..eller et år-er gammelt i dag.

kan selvfølgelig brukes-ikke misforstå..men kravene blir større og større.

 

så sett dere ned og tenk litt over på hva dere har i kassa før dere klager..det kan være at utstyret er forholdsvis nytt..men det er ikke alltid at det passer sammen..jeg har vert så heldig og klart og bygge meg en maskin med-nettopp en AMD PROSESSOR!

denne gangen funka det..men det er ikke sikkert det funker like bra neste gang jeg bygger..

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-11-25 11:27, MindViruz skrev:

Normal, du har helt rett. Der er jo fakta at mesteparten av AMD problemene skyldes dårlige chipset (ikke nå lenger da...). Ikke det at KT133/A er et dårlig chipset, men du aner ikke hvor mange hovedkort som kommer ut i dag med bugs og feil (jeg snakker om enkelt-stående tilfeller).

Mitt HK f.eks dropper USB musen min en gang per 10 minutt, eller en gang i timen. Men HELDIGVIS klarer windows XP (kun winXP. Ikke engang Linux klarer det) å finne igjen musen etter 2-3 sek. Det er et typisk eksempel på et enkeltstående tilfelle av hovedkort feil.

I Beemer sitt tilfelle kan det være ett dårlig hovedkort, eller en ESD skade. Jeg synes det høres ut som en 100% typisk ESD (statisk-elektrisitet) skade.

Så pass på å jorde dere før dere klager over at pc'en ikke funker...


 

For det første, så må jeg si dette er en av de mest seriøse diskusjoner jeg har sett hittil. bra jobb folkens! :smile:

 

Jeg har selv et Asus A7V med et bugga chipsett, hadde aldri lagt noe serlig merke til det egentelig. et par blåskjermer i 98 var 'normalt' så det brydde jeg meg ikke noe særlig over, men da jeg fikk tak i 2000 Pro og la in det så begynte jeg å lure.

maskinen låste seg no og da, spesielt i spill.

ble litt lei av dette og solgte min server box (dual celeron 400) og for litt oppspartepenger og det jeg fikk for boksen, gikk jeg i vei å kjøpte meg et dual P3 kort (Asus CUV4X-D) med to stykk P3-933 cpu'er for en 'billig' penge. :wink:

kjøpte meg også fire hd'er som jeg trykte inn i tbirden og satte den opp som printer/web/filserver.

funka fint det, helt til et par veker siden da jeg skulle kopiere over større menger data over til en hd til en kompis. ned i kjelleren, plugga in hd'n, satte på musikk (maskina bråker som fy) og satte igang med kopieringen.

resultatet var en død filtabbel på et spanned diskvolum med fire disker, forårsaket av, nemlig, en chipsett bug.

 

mektig irritert begynte jeg å grave etter info, og fant til slutt ut hvorfor (takket vere dette HW forum. takk folkens! :smile:) og link til en fiks som rettet på buggen.

buggen var av den art at når jeg kopierte fra en hd til en annen så er northbridgen veldig stresset og rett og slett ikke taklet å få ekstra arbeid med å sende lyden avgårde til lydkortet, som resulterte i at northbridgen kræsjet og skrev feil på hd'ene mine.

den gjelder vist bare når det er et SB lydkort OG du kopierer større mengder data fra en hd til en annen mens du spiller musikk.

 

Så, det er ikke alltid det at det er prosessoren sin feil, det kan vere tingene den er oppkoblet til som lager problemer.

tenk litt på det før dere sier 'AMD suger, ustabil som F***!'

 

_________________

AMD _and_ Intel Rocks! :smile:

Asus CUV4X-D. Dual P3 - 933@1035. 512mb ram. 30 HD. Hercules GTS2 32mb. Mediaforte 5.1 Theatre Xtreme. 10/100 nic...

 

Asus A7V. Tbird 850@1016. 394mb ram. 285gb hd. SB PCI64. ATI AIW128 16mb PCI. 10/100nic...

 

[ Denne Melding var redigert av: Prelude på 2001-11-30 14:15 ]

Lenke til kommentar

Hmm...

Folk og deres prosessorer....Arn.Gab skrev ett veldig bra innlegg. Faktisk er det som står der 100% riktig. Trur nok mange fjortisser, og andre for den del, går rundt og trur at prosessorhastighet er alt.

 

Vel, det er ikke alt. En splitte ny Intel eller AMD på ett hungammelt skjerm-kort, etter ett GeForce 2 MX. Det går ikke ann å kalle det en rask maskin, for det blir den aldri. Skjermkortet er faktisk en avgjørende komponent i maskina i dag, uten ett raskt og ikke minst godt skjermkort er det bortkasta å sitte på forum å klage over at det ene er treigere en det andre.

 

En annen ting, hvis noen her inne tror at en P4 ikke lar seg overklokke noe særlig, så kan jeg ta bunnen av den diskusjonen her og nå. Bare for morro skyld klokket jeg opp min 1,7 til hele 2,2Ghz, uten å sette opp volt, eller bytte kjøling.

 

Maskinen kjørte stabilt som ett fjell.

 

Så folkens:

P4 1700@2200mhz, må vel sies å være bra, eller?

Lenke til kommentar

Vet ikke jeg når det snakkes om koolance, jeg mener; de ser jo ikke ut!! Selvsagt er oppfatningene av dette høyst individuellt men jeg mener nå det at; for det første, den største gleden ved å modde og vannkjøle pc'n sin er å gjøre det selv, bygge systemet selv og aller helst frese blokkene selv. Her får du alt i en pakkeløsning i et kabinett (som jeg mener ser ut som fanden selv) og elt altfor lite sådan. Radiatoren er for liten og har for dårlig kapasitet i forhold til hva den skal lever kjølt vann til, det samme gjelder pumpene og tanken, så kommer kjøleviftene til radiatoren; riktignok er det tre av dem, men kapasiteten er igjen for dårlig. Deretter kommer slangene til cpu blokka, de er altfor tynne, samme dimenson slanger og koblinger til alle kjølelementer og det er ikke helt bra. Det interne oppsettet ser derimot bra ut. Jeg har ennå ikke sett hvordan blokkene er lagd innvendig, men jeg er skeptisk. Men, igjen, dette er som sagt høyst individuellt, og jeg foretrekker å gjøre ting selv. :grin:

Lenke til kommentar

Men.. er det egentlig noe å diskutere om intel eller AMD er best?? En athlon 1.2ghz koster halvparten av det en p3 koster i tillegg til at den gamle athlon 1ghz faktisk var litt raskere en p3 1ghz!

Det eneste som er kult med p3 er at det går an å få en nesten 100% stillegående maskin siden en faktisk ikke trenger vifte på kjøleribba (i hvert fall på p3 800Mhz)! Men seriøst, det er da faen meg ikke verdt den dobbelte prisen og nedsatt ytelse bare for å få bort CPU vifta!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...