Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Nybygd maskin: kun bilde fra integrert grafikk


Anbefalte innlegg

Jeg har bygd ny maskin i helgen, men ikke snakk om at jeg får bilde fra skjermkortet.

Kun integrert grafikk fungerer. Jeg har oppdatert til nyeste bios, instalert Windows 10 pro (1809) og kjørt alle oppdateringer på den. Jeg finner tidvis skjermkortet i BIOS som normalt og i Windows device manager og tidvis finner jeg det ikke, noen ganger står kortet som x0 og noen ganger som not present i BIOS, dette tror jeg kanskje varierer litt med innstillinger da jeg har forsøkt alt mulig frem å tilbake: secure boot av/på, fastboot av/på, uefi/legacy, auto/gen3, auto/pcie som primær display, multi display av/på. Jeg har forsøkt å innstallere nvidia drivere men enten så finner ikke driveren kortet eller om driveren finner kortet så får jeg BSOD midt i installasjon hver gang. Jeg har forsøkt ett annet skjermkort og annen PSU som jeg vet fungerer, men samme resultat. Jeg har testet med to ulike skjermer og en TV, testet både HDMI og DP på skjermkortet. Jeg har forsøkt uten SSD koblet til og uten HDDs koblet til, og med bare en RAM brikke koblet til.

 

Kan det være feil på hovedkort eller CPU? Det er de eneste delene jeg ikke får krysstestet med min gamle maskin. Er det eventuelt noe annet jeg ikke har nevnt som jeg kan prøve?

 

Specs:

RTX2080 Zotac Amp Extreme

Asus maximus xi gene z390

Team Group Xtreem 4000mhz (2x8gb)

Corsair RM1000i

Samsung 970 Evo 500gb SSD

2x 3TB HDDs.

Windows 10 Pro (1809)

Endret av ultraaa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du prøvd forskjellige PCIe-slots? Og går ut i fra du har koblet på strøm på alle tilkoblingene på skjermkortet hvis det har det?

Det er bare en stykk lang pcie x16 slot på hovedkortet, også er det en liten pcie x4 slot. Det går vell ikke? Lengda ser feil ut iallefall.

Har koblet til begge 8 pin kablene på skjermkortet, har testet med 1 kabel splittet til 2x8 og også med to kabler på 8 pin hver. Har som nevnt også forsøkt med en annen PSU.

Lenke til kommentar

Se i BIOS om du kan tvinge PCIe-slotten til lavere bredde. x8 eller x4 f.eks. Evt. skru av enheter du ikke trenger. Seriell/paralell, ekstra SATA-kontroller etc.

Det er ikke mulig å tvinge ned bredden såvidt jeg har kunnet se, men jeg skal forsøke sistnevnte!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...