Gå til innhold

Satte DDR4 RAM i DDR3 slot - er minnebrikkene ødelagte?


emmyl0u1

Anbefalte innlegg

Hei! Usikker på hvilken kategori jeg burde poste i, men jeg prøver her.

 

Jeg har to nye RAM-brikker som jeg skulle sette inn i pc'en min. De er av merket G-skill Trident Z Royal.

 

Jeg tok ut de gamle og prøvde å sette inn de nye. Det var første gang jeg gjorde dette, så jeg visste ikke om det hakket som skal passe med pinnen i hovedkortet.

 

Jeg presset derfor brikkene litt bestemt inn så de låste seg på toppen, men ikke på bunnen (aner ikke hvordan jeg fikk det til, siden de ikke passet).

 

Så startet jeg pc'en og gikk for å gjøre noe annet, og ble borte i cirka 45 minutter (som jeg aldri skulle gjort, siden pc'en da ble stående påslått uten at jeg hadde sjekket at alt var ok først).

 

Da jeg kom tilbake sto den og prøvde å slå seg på, i en loop, den slo seg på og deretter av, og så på igjen.

Jeg slo av strømmen og tok ut minnebrikkene. Så satte jeg i de gamle igjen og startet pc'en. Det samme skjedde igjen, og det var ingen problemer med de gamle brikkene til og begynne med, så nå var et eller annet blitt skadet.

 

Det viste seg i ettertid at de nye RAM-brikkene var DDR4 og hovedkortet støttet DDR3. Jeg har ikke all verdens med tekniske pc-kunnskaper, så jeg får ikke til å forklare det så kjempedetaljert. Men..

 

Nå har jeg kjøpt et nytt hovedkort som støtter DDR4, og håper at jeg kan bruke de nye RAM-brikkene uten problemer på det nye hovedkortet. Jeg har også kjøpt ny prosessor.

 

MEN -

 

1) kan jeg ha skadet de nye RAM-brikkene? Jeg ser ingen fysiske skader, så jeg var nok ikke altfor hardhendt da jeg presset de inn i det gamle hovedkortet.

 

2) kan jeg ha skadet dem med strøm? Og vil jeg risikere å skade det nye hovedkortet om jeg nå setter inn det og putter de nye RAM-brikkene i det?

 

Det skjedde jo åpenbart noe galt, men var det "bare" det gamle hovedkortet som ble skadet siden jeg prøvde å starte det med DDR4 RAM? Men RAM-brikkene i seg selv er kanskje ikke skadet?

 

Jeg vil ikke sette inn nytt hovedkort og risikere å skade det med RAM-brikkene.

 

Hvordan kan jeg finne ut om noe galt har skjedd med brikkene?

 

Beklager for rotete post, håper den gir mening.

 

Emilie

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...