Gå til innhold

Fotball og film på Samsung QE75Q8DNAT


Anbefalte innlegg

Har nettopp byttet ut min 12 år gamle Panasonic 50" plasma TV (den nektet å dø) med en flunkende ny Samsung 75" Q8DN. Jeg er jo strålende fornøyd allerede med det valget og en ny verden har åpnet seg :)

Jeg ser nok aller mest på film og TV-serier men også en fotballkamp i ny og ne.

Samsung TV-en kommer jo med fire bildemoduser "Dynamisk, Standard, Naturlig og Film". Jeg har allerede tatt i bruk film modusen som jeg forstår hjelper mye. Har videre Googlet meg frem til noen oppskrifter med å stille ned styrken på bakpanelet bitte litt og skru av noe Motion Plus ett eller annet for å se på film da riktignok.

Problemet er at "oppskrifter" på innstillinger når man Googler spriker så voldsomt, det er lite enighet om hva som er gode innstillinger.

Jeg klikket meg inn på en fotballkamp fra TV2 Sumo i går og tenkte jeg skulle teste Dynamisk modusen for litt mer farger. Denne TV-en skal jo støtte 120Hz men henger kraftig etter på bilde i Dynamisk modus når det blir mye bevegelse på skjermen.

 

Så jeg har to ønsker om jeg kan få lov å plukke hjernene til de mer kompetente mennesker her inne :wee:

1. Jeg ønsker til film og TV-serier å utbedre Film modusen enda mer om mulig. Noen tips til hva som kan stilles på.

2. Jeg hadde egentlig håpet på at Samsung hadde lagt opp til å lage egne profiler på bildemoduser så jeg kunne laget en egen fra "scratch" for fotball. Men jeg ser for meg at jeg må da bare tweeke Dynamisk modusen slik jeg ønsker den skal være for fotball uansett hvor drastiske endringer jeg må gjøre. Ser ikke for meg å bruke Dynamisk til noe annet uansett... Men ja, noen gode tips til hvordan jeg kan stille Dynamisk modusen til noe som ikke hakker og fungerer bra for fotballkamper slik at bildet flyter bedre.

 

TV står mot en stor hvit vegg på fot på TV benk. Det er vinduer i rommet men jeg kan enkelt stenge ute mesteparten av lyset med lameller i vinduskarmene. Jeg kan med andre ord etter ønske gjøre rommet ganske mørkt. Eneste er på sommeren så vil nok sollys til en viss grad trenge litt igjennom lamellene så det kan gi bitte litt gjenskinn i TV mot sommeren.

 

På forhånd tusen takk til den eller de som ønsker å hjelpe meg med en semi kalibrering uten utstyr.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fotball overføres vel som regel på satlink, så begrenset hva du kan forvente at TV'en klarer å fikse der.

Film på Samsung pleier å ha de mest riktige fargene uten at du har justert noe.

 

Folk har forskjellige preferanser så ikke så rart du finner ørten forskjellige "fasiter".

Er bare å teste ut og skru til du selv er happy med bildet.

 

Beste flyten får du vel om du skrur av mest mulig behandling. Normalt er ting justert sånn at du bare får en stabil forsinkelse ved lengre behandlingstid. Det skal en del til før det skal lugge p.g.a behandlingen TV'en gjør, men du kan gå over å teste med f.eks å slå egenskaper som game mode av, siden du ikke er avhengig av interaktivitet på samme måte når det ikke er interaktivt.

Lenke til kommentar

Takk for svar! Jeg trenger kanskje noe tips til å dytte meg i riktig retning. Er ganske teknisk av meg til tross for at jeg har lite peiling lyd og bilde. Har aldri hatt Game Mode skrudd på så det er ikke noe problem.

 

Som et tilleggsspørsmål om noen vet.

Er det mulig på Samsung QLED TV-er å lagre en egen "Picture Mode" profil? Altså å lagre en bildemodus profil som jeg kan duplisere fra f.eks. "Film" modusen og kalle for "Fotball". Da kan jeg bruke den modusen som et utgangspunkt og ha et logisk navn på en ny profil når jeg skal se fotball.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...