Gå til innhold

Oppvarming luft i beholder


Anbefalte innlegg

Hei!


 


Jeg har en aktuell problemstilling der det er snakk om en beholder, 45x45x90cm (bredde, dybde, høyde) i stål. Denne rommer da ca 0,2m3 luft, og luften i kassa skal varmes opp til 130 grader, og holde denne temperaturen gjennom varmestyring.


 


Kassen blir isolert på utsiden på alle fire vegger, og i bunn. I topp blir det delvis tettet, men ikke isolert, og her vil det følgelig hoveddelen av varmelekkasjen være.


 


I utgangspunktet har jeg bare i denne omgang tilgang på en type folieelementer som monteres på innsiden av denne kassa, Elementene varmer opp stålet, som i sin tid skal varme opp luften.


 


Vanskelig å vite hvor mye varmetap det kan bli, man mesteparten forsvinner ut i toppen. Eneste luftsirkulasjon vil bestå av den varme lufta som stiger opp og lekker ut i topp, og erstattes naturlig. Beholderen er ellers tett.


 


-Er det noen som kan anslå hva slags effekt det vil være behov for, for å kunne nå, og opprettholde temperatur på 130 grader?


 


-Vil lufttemperaturen kunne være ganske jevn i hele kassa? 


 


Mvh Eric

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Er ikke så lett å gi svar på dette uten å vite hvor mye isolasjon du tenker å bruke og hvor store utettheter du kommer til å ha i lokket i toppen. Et raskt overslag gir rundt 300 W varmetap gjennom selve konstruksjonen (forutsatt 3 mm stålplater og 50 mm steinull) og kanskje 2-300 W pga. luftlekkasje (har gjettet 5 mm glipe hele veien rundt lokket og 0,2 m/s lufthastighet - når det gjelder hva lufthastighet vil være i et tilfelle som dette er jeg på veldig tynn is, bare så det er sagt). Altså samlet kanskje i området 5-600 W.

 

Tapet gjennom konstruksjonen kan reduseres til rundt 100 W hvis du har 100 mm steinull på bunn og sider og i tillegg 20 mm steinull på lokket. Å få beholderen så tett som mulig vil bidra til en vesentlig reduksjon av effektbehovet, gitt at du ikke har behov for luftutskifting da.

 

Hva er det du skal bruke dette kammeret til, en form for herding eller uttørking? I så fall må du i tillegg ta hensyn til f.eks. fordampningsenergien til vann som skal fjernes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...