Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Styreformann sier brannvesen har kommet med parkeringsregler


Toobig

Anbefalte innlegg

I referat står det at det er kun aksjonærer som kan komme med henvendelser til styret ang styrets forvaltning og driftsmessige forhold. Kan de lage en regel på dette? At "vanlige" beboere ikke får til å henvende seg og komme med spørsmål angående helt enkle regler, dersom de lurer på om dette er lov eller ikke? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Når styret ønsker noe utført så gjemmes ofte begrunnelser bak en eller offentlig etat eller påbud. Slik fungerer det overalt, og i dette tilfellet har det blitt slengt ut en kommentar om at det er krav fra brannvesenet.

Jeg tror ikke man kan detaljstyre hvilken vei bilen skal stå parkert.

Uavhengig av styrets utalelser ville jeg forholdt meg til skriftelig info i dette tilfellet og dermed fortsatt å parkere slik det passer meg best. Det får være måte på maktdemonstrasjon og arroganse.

Jeg vil tro det kan foreligge regler om at det kun er juridiske eiere som kan komme med innspill og at feks. leietagere må gjennom eier av leiligheten. Jeg synes uansett dette er en fin regel.

Lenke til kommentar

Jeg kan forstå ditt ønske om at han skal "dømmes" i en sosial kontekst, men all den tid tråden ble skrevet som den ble gjort og postet under Juss så datt jeg litt av lasset og fant ikke helt poenget ditt.

Om en snur på saken, så er det å være styreleder i et borettslag en utakknemlig jobb. Du har liten mulighet til å faktisk "håndheve" endringer og avhengig av størrelse på borettslag osv, så blir det ofte bare ræl. Jeg kan lett se meg selv i en situasjon hvor det er av betydning at denne parkeringsplassen ikke benyttes og at jeg heller velger "brannvesenet sa det" enn å prøve å få forståelse samtlige som skal ha sagt noe.

 

Tenker ofte tilbake til f.eks foreldremøte i barnehagen hvor det alltid er de samme 1-2 løkene som sørger for at møtene varer i 3 timer istedet for 45 minutter. Hadde lett sagt "nei sånn er det pga brannvesenet" til noen av de, hver dag hele uken. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ja, kanskje jeg ikke skulle postet under juss, utenom poenget angående dårlig holdning av en styreformann, så var det vel å få noen andres meninger, som jeg har gjort, og tusen takk for det!

 

Dersom han bare hadde forklart til meg fra starten av at dette er det styret som har bestemt på grunn av brannsikkerhet, istedenfor at brannvesenet har bestemt det, styret har dokumentasjon fra brannvesenet, derfor må styret følge det. Så hadde nok denne saken aldri vært noe problem.

 

Som Nidar 2 skrev over at ting gjemmes bak en offentlig etat overalt, er det virkelig slik det skal være i et styret?  Blir litt " Sånn er det bare" uten noe begrunnelse.

 

Edit: Jeg har sittet i et styret før og har aldri opplevd dette, men jeg skal nok være mer bevisst på det neste gang.

Endret av Toobig
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...