Gå til innhold

Begynne med veldedighet / gode gjerninger. Hva ville du gjort?


Spelleman

Anbefalte innlegg

Hvis du hadde hatt tid, Energi og vilje nok til og starte en liten veldedighet i det små,

 

Hva ville du fokusert på? Hva betyr noe for deg?

 

Tenker da på konkrete handlinger, og ikke pengeinnsamling.

 

Eksempel: 

Besøke eldre på gamlehjem, Kanskje ta med litt smågodt,konfekt osv.

 

Jobbe for og få folk til og adoptere dyr og jobbe som frivillig på en kennel

 

Lage / kjøpe mat som du deler ut til uteliggere

 

Kløyve ved og gi bort til de med dårlig rå og trengende,

 

Holde gratis datakurs og foredrag om pc,nett osv. for personer som ønsker det (vi vet om lokaler som leier ut gratis til arrangementer som er hjelpende,offentlig og gratis)

 

hjelpe til med dagligdagse gjøremål for mennesker med behov for hjelp, som for eksempel Handle mat, bli med på kino, transportere, flytte, rydde osv.

 

Jeg og noen venner vurderer nemlig og begynne med en slags veldedighet/gode gjerninger som vi skal gjøre noen ganger i måneden. Vi vil fokusere på dagligdagse ting.

 

Vi har ikke så fryktelig mye penger, og kommer ikke til og drive noe reklamasjon eller inntektsbringende aktiviteter for og få penger til det vi skal gjøre, det eneste vi har vurdert og gjøre er og undersøke om vi kan opprette et lag eller forening for og motta grasrotmidler fra tipping, hvis vi faktisk begynner med gode gjerninger / veldedighet ofte nok.

 

Det er uaktuelt og gjøre noe utenfor Norge eller noe som innebærer og sende eller gi bort penger, vi kjøper/Innhenter heller ting eller produkter som mottaker av veldedighet har behov for. 

Endret av Spelleman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Hva ville du fokusert på? Hva betyr noe for deg?

Det må jeg dessverre personlig hoppe over å gå inn på, da det blir for kontroversielt.

 

 

Men, jeg kan komme med et forslag, og det handler om eldre, som sliter i digitaliseringen av samfunnet. Bare slike enkle ting som å hjelpe en gang i uka med å betale regninger i nettbanken, hadde spart dem for mye bekymringer.

 

Jobbe for og få folk til og adoptere dyr og jobbe som frivillig på en kennel

 

Lage / kjøpe mat som du deler ut til uteliggere

Begge disse gruppene, som har blitt dårlig (eller bare inkonsistent) behandlet, kan ha en lei tendens til å bli vrange og aggressive. Med mindre du veier 120 kilo på sokkelesten, hadde jeg frarådet det. 

 

Holde gratis datakurs og foredrag om pc,nett osv. for personer som ønsker det (vi vet om lokaler som leier ut gratis til arrangementer som er hjelpende,offentlig og gratis)

Problemet med å tilby denslags hjelp gratis, er todelt: For det første så dukker det opp folk som ikke setter pris på jobben du gjør (for du setter jo ingen pris på den selv, bokstavelig talt), og for det andre så dukker det opp folk som blir 'parkert' og det forventes at du skal underholde dem selv om de ikke egentlig har den store interessen av å være der, høre på deg, eller ikke minst forberede seg selv.

 

Vi har ikke så fryktelig mye penger, og kommer ikke til og drive noe reklamasjon eller inntektsbringende aktiviteter for og få penger til det vi skal gjøre

Ok, direkte spørsmål: Hvorfor ikke ? Du kan gjøre mye bra med bare noen få penger, og Gjensidige stiftelsen (og allslags nettportaler) støtter frivillig arbeid, bare du formulerer en skikkelig søknad. Her er et samlingspunkt for det: http://tilskuddsportalen.no/#/

 

(bare å registrere organisasjonen i brreg.no - Brønnøysund - så kan du / dere ta det derifra)

Endret av slemskurk
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...