Gå til innhold

Ny pc, bra tilbud?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Vel, så sinnssykt billig er det vel ikke akkurat, man kommer greit nok ut av det kanskje. Men her har jeg satt opp en maskin med ganske like komponenter. Jeg prøvde å gjøre det så likt som mulig innenfor rimelighetens grenser. Det vil si at i "løsvekt" var det ingenting å spare på å velge Elkjøps HK, fremfor det jeg har valgt, som altså er bedre. Da valgte jeg selvsagt ikke et dyrere og dårligere hovedkort enn det som er mulig, bare for å få samme som i Elkjøp maskinen. Videre endte vi da opp med raskere minne i "min" maskin, og et skjermkort med aksial vifter til kjøleren, i stedet for de bråkete radial vifte kjøler løsningene som enkelte skjermkort har, blant annet det i Elkjøp pakken.

 

Så mitt oppsett blir en tusenlapp dyrere, men det synes jeg nesten det er verdt. Med en bedre kjøler (det har jeg ikke puttet i min pakke), vil du med mitt hovedkort, nok få overklokket CPU enda litt høyere enn med Elkjøp hovedkortet. Den raskere RAM'en vil også gi en litt raskere maskin, og skjermkortet er vel omtrent akkurat raskt nok til å klare å utnytte nettopp det. Bedre kjøler på skjermkortet vil i tillegg til lavere støynivå, også gi mer effektiv kjøling, som vil kunne gi litt høyere frekvenser på skjermkortet, mens lydnivået fremdeles er til å leve med.

Lenke til kommentar

Gabriel: Minnet du hadde valgt var riktig nok 3600Mh hertz, men så ut som det hadde CL på 19. 

Hvordan vil det oppleves mot 3000 og 16CL?

 

CL19 ved 1800MHz (3600MT/s) er bittelitt raskere enn CL16 ved 1500MHz (3000MT/s). Så man får både kortere tilgangstider, og høyere minnebåndbredde med minnet jeg valgte. Om CL verdien hadde vært så høy at tilgangstiden også hadde økt, hadde det uansett ikke vært verdens undergang for Intel CPU'er. Innenfor rimelighetens grenser er de ikke like følsomme for tilgangstiden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Poenget med høyest mulig minnefrekvens er å få opp minnebåndbredden som cpuen trenger i mange krevende spill med rask gpu. Da er det ikkje like viktig med "CL"

 

Det beste er jo selvfølgelig høy frekvens og lav "CL" . Derfor tweaker vi for en best mulig kombo. På z370/z390 så virker 4000 cl17-17-17-37 tweaked med 374 TRFC , å være en god kombinasjon. Mange 3200 cl14, 3600 cl15 (b-die brikker) klarer dette ved å sette opp spenninga til minnet til 1.4-1,45v og VCCIO og VCCSA til 1,2-1,25v

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...