Gå til innhold

Har bestilt Sigma 24-135 f:2,8


Anbefalte innlegg

Dette er jo ikke så veldig dyrt objektiv, og jeg har ikke sett noen tester av det. Betalte 299$ (fra B&H, USA). Det kommer med andre ord på ca 2.800,-kr levert på døren (UPS) her hjemme.

 

Skal gjøre noen sammenligninger med Canon 18-55 og Canon 50mm f:1,4 senere. Kommer til å legge ut det jeg finner ut om objektivet når jeg har testet. Har vel ikke de aller største forventningene, men håper hvertfall at "glasset" er bra.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den har jo en flott lysstyrke. F2.8-4.5 er meget bra for den prisen, så om den tegner rette linjer osv. er det nok er bra kjøp. Siden det ikke er i EX-serien er det nok lagd i plast, men ved fin behandling skulle det nok holde noen år.

Om du får bra resultater med den lurer jeg faktisk på å bestille en selv, da jeg savner litt å gå på med min Canon 28-105mm/3.5-4-5

 

Lykke til :thumbs:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har nå tatt en noen testbilder for å sammenligne Canon 18-55 med Sigma 24-135.

 

Mine tester er selvføgelig kun basert på mitt subjektive syn. Jeg har kun testet på 50mm brennvidde på blender 5,6/8+11/22. Sigma objektivet er mye mer lyssterkt, og har fordeler av det i det fleste situasjoner. Jeg synes også brennvidden 38,4-216mm er viser seg fint til allround-bruk.

 

Farger: Jeg synes begge objektivene presterer ganske likt i bildene jeg har tatt ute. Det har vært litt "flatt" lys ute i det siste, så bildene jeg har vurdert (landskapsbilder) har ikke inneholdt altfor mye farger. Men ut fra mine vurderinger presterer de likt.

 

Kontrast: Oså her er det umulig å skille de to objektivene.

 

Skarphet: Begge objektivene er omtrent like skarpe, men i hjørnene (spesielt nede til høyre og venstre) viser det seg at Canon er litt skarpere.

 

Byggekvalitet: Her er Sigma langt bedre enn Canon. Sigma gir meg en følelse bra kvalitet sammenlignet med 18-55. Det er allikevel selvfølgelig ikke like bra som de beste fra Canon, men mer enn bra nok til mitt bruk. Filterstørrelsen er på 77mm, så filter til dette objektivet koster en del. Simga'n er også relativt tung, men ikke tyngre enn forventet. Det er bygget i plast (så langt jeg kan se), men plasten virker å være av bra kvalitet. AF-motoren virker rask nok, men det bråker litt mer enn Canon. På største tele strekker Sigma'n seg et stykke ut og blir vel ikke fullt med nesten dobbelt så langt. Det er også tyngre å zoome når kameraet peker rett opp eller ned (noe som er naturlig).

 

Fortegning: Objektivet fortegner mye mindre enn Canon sitt på største vidvinkel. For meg som ikke er noen ekspert synes jeg det er godt innfor min tolleransegrense.

 

Min konklusjon: Jeg hadde ikke kjempestore forventninger til dette objektivet. Det koster tross alt ikke mer enn 2.800,-kr ferdig importert fra USA (alt inklusive). Men samtidig er det bra nok til "generell bruk". Med det mener jeg familiebilder, reportasjebilder (jeg skriver litt og tar bilder for en lokalavis). Men i det øyeblikket jeg skal ta bilder som krever topp skarphet i alle hjørner (bilder som skal forstørres stort, eller som skal sendes inn til konkurranser i stort format), så ville jeg brukt et annet objektiv. Men da snakker jeg om mine to "drømmeobjektiv" i øyeblikket, som er Canon 17-40L og 100 mm macro.

 

Dette er basert på mine vurderinger som en litt erfaren amatør (tidligere Nikon-mann, F801, har derfor litt få Canon-objektiv å sammenligne med for øyeblikket).

 

Tenkte også gjøre sammenligning med Canon 50mm F/1,4 etterhvert. Skjønner jo nå at Sigma'n kommer til kort mot det objektivet...som forventet. Men jeg er uansett kjempefornøyd med kjøpet, og ville kjøpt det igjen !!

Lenke til kommentar

Både jeg og en arbeidskollega har brukt B&H to ganger hver nå. De krever kopi av VISA-kortet ditt ved ditt første kjøp, noe som kan virke litt rart i Norge. Det kan sendes på email eller fax (jeg tok bilde av kortet som vedlegg til email).

 

Jeg kontaktet banken min for å høre hvordan de stilte seg til at jeg sendte kopi av Visakortet. De kunne ikke se noe problem med det, men anbefalte meg å "sladde" alt som hadde med bankkonto å gjøre (det er jo VISA-delen B&H er interessert i).

 

De gangene jeg har bestilt har jeg benyttet UPS og USmail en gang hver. UPS er å foretrekke. Posten bruker mye lenger tid (9 dager), mens UPS bruker ca 5 virkedager.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...