Gå til innhold

Ny laptop til spill, maks 5000,-


Anbefalte innlegg

Hei ?

 

Min nåværende laptop synger på sitt siste værs, må derfor kjøpe en ny. Jeg bruker den til å spille the sims 4, med alle tillegspakkene ?, redigere bilder, lagring av serier og filmer osv.

 

Tenker å bruke maks 5000 kroner på en ny, men jeg aner ikke hva jeg skal se etter i forhold til yteevne innenfor the sims så håper på hjelp fra dere ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her står litt om systemkrav. Tilleggspakkene krever nok noe mer av maskinvaren enn "vanilla" Sims 4. Nå vet jeg ikke systemkrav for hver enkelt tilleggspakke, men etter kjapp googling kan det virke som ingen er mer krevende enn Cats & Dogs. Systemkrav for Cats & Dogs er:

  • MINIMUM OS: 64 Bit Required. Windows 7 (SP1), Windows 8, Windows 8.1, or Windows 10
  • CPU: 1.8 GHz Intel Core 2 Duo, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ or equivalent (For computers using built-in graphics chipsets, the game requires 2.0 GHz Intel Core 2 Duo, 2.0 GHz AMD Turion 64 X2 TL-62 or equivalent)
  • RAM: At least 4 GB RAM
  • DISC DRIVE: DVD ROM drive required for installation only
  • HARD DRIVE: At least 3 GB of free space (14 GB if installing with The Sims 4) with at least 1 GB additional space for custom content and saved games
  • VIDEO: 128 MB of Video RAM and support for Pixel Shader 3.0. Supported Video Cards: NVIDIA GeForce 6600 or better, ATI Radeon X1300 or better, Intel GMA X4500 or better
  • DIRECTX: DirectX 9.0c compatible
  • SOUND CARD: DirectX 9.0c Compatible
  • INPUT: Keyboard and Mouse
  • ONLINE REQUIREMENTS: Internet connection required for product activation.

Merk at dette er minimum. Ofte er det slik at minimumskrav er det absolutte minimum for at spillet skal kunne kjøre, og er på ingen måte noen garanti for at du får bra bildeflyt eller noen god spillopplevelse. Nå er imidlertid Sims er ganske laidback pek-og-klikk type spill, og du er ikke avhengig av 120+ FPS uten stuttering for å bygge hus og micro-manage simmene dine.

Det listes 4 GB RAM som minimum. Jeg ville ikke gått for noe mindre enn 6, helst 8 eller mer. DVD-drev er angivelig påkrevd for å installere spillet, men det burde vitterlig finnes som nedlasting via Origin. Hvis ikke finnes det alltids eksterne drev via USB som kan brukes, om maskinen ikke har dette innebygd.

Videre listes det 14 GB lagringsplass som minimum når du inkluderer base game (Sims 4 u/tillegg), men dette tar ikke høyde for de andre tilleggspakkene som også skal installeres. Du er bedre stilt enn meg til å finne ut hvor mye plass disse tar på disk om du allerede har dem installert på din nåværende maskin. Dagens maskiner kommer stort sett levert med SSD, som er betydelig raskere enn de eldre mekaniske diskene, men også til en mye høyere pris ift kapasitet. Det varierer fra spill til spill hvor godt det fungerer å kjøre fra ekstern disk. Jeg ville satset på å ha nok intern lagringsplass til spillene dine, så får du heller ha serier osv på en ekstern disk om nødvendig. Nesten alle laptops til under 7500 kr kommer med 256 GB SSD eller mindre. Jeg ville derfor satset på en modell med rundt 250 GB.

CPU-modellene som listes i systemkravene er hauggamle (>10 år). Jeg hadde en Turion 64 X2 i laptopen min i 2007, og tenker nær sagt hva som helst (med unntak av de aller kjipeste variantene) vil møte dette kravet. Tilsvarende lister de gamle skjermkort (jeg hadde også GF 6600 i nevnte laptop fra 2007); spesielt lister de et integrert Intel-skjermkort, som antyder at også nyere Intel-skjermkort bør fungere. Alle nye maskiner i forbrukersegmentet med Intel CPU har også integrert skjermkort fra Intel. Noen har dedikert skjermkort fra Nvidia/AMD i tillegg.

Resten følger naturlig. Kjøper du en nyere masseprodusert laptop følger det omtrent alltid med nyere Windows, lydkort, mus og tastatur etc. De vesentlige kravene er altså minne, lagringsplass, CPU og skjermkort. Utover dette gjelder det å finne en skjermstørrelse som passer deg, med en bildeoppløsning som er fornuftig ift skjermstørrelsen. Er du mye på farten kan det være greit å ha god batteritid, lav vekt og liten størrelse, mens om du bruker den mest på skrivebordet hjemme kan skjermstørrelse og tastaturutforming trumfe vekt og batterikapasitet.

I din prisklasse er det stort sett Intel i5-8250U med Intel UHD 620, og AMD Ryzen 5 2500U med AMD RX Vega 8 som dominerer. Sistnevnte kombo er mindre utbredt, sannsynligvis fordi AMD pga. høyt strømforbruk gjennom mange generasjoner før nå ikke har vært et praktisk valg i bærbare maskiner, men fordi AMD byr på bedre integrert grafikk er nok denne et tryggere valg.

HP 14-cm0822no har AMD Ryzen 5 2500U, AMD RX Vega 8, 8 GB RAM, 256 GB SSD, 14" skjerm med 1920x1080 oppløsning, vekt like under 1,5 kg, og oppgitt 10,5 timer batteri (ta dette med en klype salt). Denne bør egne seg ganske godt til å ha med på farten pga liten størrelse, lav vekt, og bra batteri.

Om du ønsker komforten ved en større skjerm og numpad på tastaturet bør du også titte på Lenovo Ideapad 330, som har Intel i5-8250U, Intel UHD 620, 8 GB RAM, 256 GB SSD, 15,6" skjerm med 1920x1080 oppløsning, vekt på 2,2 kg og oppgitt 5,5 timer batteri (igjen, ta dette med en klype salt). Her ofrer du altså lav vekt, liten størrelse, mye batterikapasitet og noe grafikkytelse til fordel for større skjerm.

Disse treffer spikeren på hodet budsjettmessig. Jeg ville likevel hatt i bakhodet at du sannsynligvis vil ha god bruk for en ekstern mus og en ekstern harddisk, om du ikke allerede har dette. Om den gamle maskinen skal på dyngen kan du eventuelt dissekere den og gjenbruke den gamle disken i et USB-kabinett for å spare litt penger. Husk forøvrig å aldri stole blindt på én enkelt disk, spesielt ikke en som begynner å bli gammel, og sørg for å ha backup av alle filer du ikke tåler å miste.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Her er alle maskiner på prisjakt som har bra spesifikasjoner:

https://www.prisjakt.no/category.php?m=s334307535&o=produkt_pris_inkmoms

Til mer krevende spill vil det være en stor fordel med grafikk av merkene AMD Radeon eller Geforce. Av intels integrerte grafikk er HD 620 en av de nyeste/kraftigste, det kan brukes til spill med lave grafikk krav.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...