Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Skjule fiberkontakt og coax veggkontakter i luke


Anbefalte innlegg

Hei, pusser opp stua, å har flyttet TV til andre siden av stuen. Har fått installert veggkontakt for fiber og en for Coax på et lite godt sted. Er det noen mulighet for å flytte veggkontaktene inn i en ramme i veggen og kjøpe en luke (gipsluke) å da trekke rør rundt om i huset? Dybden på luken blir rundt 5cm og 15x15cm (BxH) på luke tenker jeg.

 

Det er veldig mulig, men jeg lurer på lovligheten mtp. elektrisitet. Er midt i oppussingen, så rørtrekking etc. er fullstendig mulig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan fint gjøre under 50 volt selv, men på borettslag`\sameie kan de ha egne regler. Fordi gjøre feil særlig hvis det er delt nett kan gi problemet for andre beborere i verstefall.

 

 

Dette er en enebolig. Jeg kunne byttet ut coax boksen med Elko Plus serien som alt annet i huset, men fiber-boksen ved siden av fra Get er noe spesielt som ikke er i Elko plus sortimentet. Jeg prøver meg derfor på skjult luke med disse montert 4cm bakover i veggen.

 

Takk!

Lenke til kommentar

Det skal jo gå! Da vil kontakten som står inni skapet blir gjort om til et skøytepunkt, også kan du legge opp rør frem til den nye kontakten. 

 

Dette er jo ikke en jobb som enhver elektriker tar på seg. Så du burde ta kontakt med nettleverandøren din for videre konsolidering.

 

Hadde jeg hatt et ønske om at GET Skulle flyttet tilgangspunktet i huset, hadde jeg bare ringt de. Men de tar nå 5000kr for dette.

Lenke til kommentar

Okei sjef! Billigste Kina jalla skøytemaskin jeg fant etter et googlesøk koster rett i underkant av 8000kr. Kabel og kontakter kjøper vi fra Nexans. 

 

Det trenger jeg ikke. Jeg skal bare flytte kontaktene 4 cm bakover i veggen, og dekke det med push inspeksjonsluke i gips. Jeg har trukket 20mm rør med fiberkabel og Cat6 til både TV og kjeller (sistnevnte hvor jeg har router, og trekker Cat6 videre til flere rom og tak for videre spredning).

 

I senere tid så kunne jeg nok med fordel bedt om å byttet inngangspunktet til kjeller for mindre bryderi, men skitt au.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...