Gå til innhold

Tidligere Microsoft- og Komplett-ansatte med nytt rammeverk: – Du slipper å bruke tid på backend, som ingen i forretningen forstår… [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tok en liten kikk i koden uten å skjønne så mye.

Uansett, dere har masse globale variabler og singleton klasser, det må dere fikse så det blir trådsikkert.

Bra at du tok en titt på koden. Kunne du peket meg i retning av et eksempel på det du tenker på i kodebasen vår? På tvers av alle repositories vi har, så gjorde jeg en kjapp opptelling og vi har såvidt jeg kan se 20-30 singleton klasser i C# koden, hvor hensikten med singleton for dem er at de er grunnleggende i systemet og er det stort sett for hastighetsgrunner. Selve lifecycle blir i utgangspunktet kontrollert av IoC containeren - og vi har noen som vi markerer eksplisitt som singletons. På de 3 hoved repoene våre; C# SDKen har vi 76 public klasser, I runtimen har vi 128 public klasser og i vår fundamentals 164 public klasser. I forhold til trådsikkerhet, så prøver vi å ha et bevisst forhold til tråder og benytter concurrency versjoner av typer når det er behov for det. Men her er det stor fare for å overse ting, threading er en utfordring man ikke skal ta lett på.

 

Veldig åpne for innspill på alt vi gjør og vi endrer med glede til det bedre alltid. Kodebasen har gått igjennom snart 10 år med utvikling og har hatt flere paradigmeskifter gjennom disse årene.

 

Et litt mer reelt eksempel prosjekt å se på som benytter seg av systemet vårt er Røde Kors løsningen CBS; https://github.com/IFRCGo/cbs. I slutten av september arrangerer Røde Kors codeathon om man er nysgjerrig på å prøve å jobbe med et prosjekt som bruker plattformen og få et innblikk i hva vi tenker rundt utvikling knyttet til vår plattform. Bare å melde seg på her: https://www.rodekors.no/en/om-rode-kors/english-pages/red-cross-codeathon-2017/

 

Filosofien bak er også godt beskrevet her: http://www.dolittle.io/Articles/overview.html - ligger en video i bunn. Vi har et par blogposter som også setter litt kontekst for hva vi løser: 

https://medium.com/dolittle/focusing-on-the-business-value-75d6d2615cf og 

https://medium.com/dolittle/smaller-problems-7253827e2d2b.

Endret av einari
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...