Gå til innhold

Student i Bergen


ano11

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

UiB ligger så og si midt i sentrum, så alt som er i sentrum er nærme. Samtidig er sandviken, Møhlenpris, Danmarksplass, gyldenpris gode alternativer. Dette ligger like utenfor sentrum, men mange av stedene har gåavstand til skolen. Om ikke går bybanen hele tiden.

Endret av Krisley
Lenke til kommentar

UiB er ikke ett bygg eller én campus, og det hadde hjulpet å vite hvilket studie det er snakk om. Mesteparten ligger svært sentrumsnært, men f.eks. medisin ligger på Landås/Haukeland. Buss nr 2, 3 og 12 går dit.

 

Skal du studere realfag hører du hjemme på realfagsbygget og/eller høyteknologisenteret, som ligger like ved hverandre på Nygårdshøyden/Marineholmen. Disse er en grei gåtur fra både sentrumskjernen og Danmarksplass. Kommer du sørfra (Fana/Minde) stopper bybanen like utenfor. Kommer du vest- (Loddefjord/Fyllingsdalen) eller nordfra (Sandviken/Åsane) må du busse til sentrum og enten gå eller ta bybanen derfra.

 

Juridisk-, psykologisk-, humanistisk- og samfunnsvitenskapelig fakultet ligger spredt i sentrum. Om du bor eller går av buss/bane midt i sentrum, er det kort vei å gå til disse.

 

Fakultet for kunst, musikk og design ligger i Møllendalsveien, like ved Grønneviksøren studentboliger. Det er et stykke å gå fra sentrum, men ikke like langt som til medisin. Buss nr 2, 3 og 12 går også hit.

 

Som student får du 30 dagers periodebillett (månedskort) hos Skyss til 485. Du får også 180 dagers periodebillett til 2430, noe jeg sverget til da jeg studerte og jobbet utenfor sentrum ettersom det effektivt gir deg en mnd gratis per halvår.

 

https://www.uib.no/om/79254/kart-over-universitetsomr%C3%A5dene

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...