Gå til innhold

Det revolusjonerende prisfallet innen havvind overrasket alle – nå kan vi bli overrasket på nytt [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

" I 2050 vil alle nye kjøretøy være elektriske, selv om det er ulik utvikling forskjellige steder i verden."

 

Artikkelen bærer preg av en tankegang som hører fossilindustrien til.

Hadde ikke kapitalkreftene vært så nært knyttet til fossil energi ville utviklingen gått enda fortere mot et fornybart samfunn.

De ordningene som fremmer fornybar energi blir motarbeidet og som denne artikkelen også peker på så håper kapitalkreftene på at CCS er fremtiden.

Norge er en typisk bremsekloss for tiden, hvor vi fortsatt satser de store pengene på olje og gass, ved at rundt 25 mrd. brukes pr. år til leting etter mer.

El-sertifikatordningen og Feed-in ordninger er ordninger som beviselig skaffer oss mer fornybar energi, men denne ordningen skal bort i 2021.

Hadde vi hatt fremsynte politikere i dette landet ville en satset aktivt på nye arbeidsplasser innen fornybar energi, og Norge er i en unik posisjon med sine store havområder.

Det er på havet de store energimengdene er og det landet som er først til å satse på en industri for å utnytte energiressursene på havet får trolig også de fleste arbeidsplassene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Equinor har teknologi som muliggjør vindkraft på dypt vann.

Det slippes ut mellom 13 og 14 millioner tonn CO2 fra norsk olje- og gassvirksomhet på sokkelen. Over 84% av disse utslippene kommer fra energiproduksjon.

Her må det være mulig å se store muligheter.

 

De dagene det ikke er vind nok kan de starte opp turbinene, men resten av tiden burde det være mulig å drive installasjonen med vindkraft.

 

Det må da være en vinn-vinn sak for industrien.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Artikkelen bærer preg av en tankegang som hører fossilindustrien til."

 

På en side er jeg enig. CCS virker som en kortsiktig løsning. Er det ikke bedre å bruke mer kapital på utvikling av bedre, billigere og mer miljøvennlige batterier (og batterigjenvinning)? Og videre utvikling av fornybar kraft? Og kanskje nye generasjoner av atomkraft?

 

Men på den annen side, de ingeniørene som kan utvikle CCS kan ikke bare plutselig begynne å utvikle batterier. Kanskje det er lurt å la de som har erfaring med olje og gass utvikle CCS-løsninger og kanskje det vil gjøre at CO2-utslipp faller raskere enn hvis vi ikke gjorde det.

 

Det er ingen klare svar her. Vi må investere mer på alle fronter og satse på alle mulige teknologier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...