Gå til innhold

Siv Jensen på Abelia-konferanse: - Slutt med hylekoret, vi må kutte


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+987123849734

Vi må ikke glemme at politikere ikke er minister basert på sin kompetanse, men at det er andre faktorer som spiller inn når de plasseres som f.eks finansminister. Det å tro at jensen er et slags orakel som har noen som helst kompetanse innen sitt felt som finansminister er i bestefall en illusjon. Derfor er det en stor illusjon at hun eller noen andre ministre faktisk har noen løsninger.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-OvFPdyiZ

Vi må ikke glemme at politikere ikke er minister basert på sin kompetanse

Det stemmer nok, men det har vært noen faglig tunge finansministere opp gjennom.

Siv Jensen har et faglig grunnlag som gjør at hun i det minste bør henge greit med i det embedsverket forteller henne. Hun er Diplomøkonom fra NHH (Nå heter det vel Bachelor, og skolen heter BI).

Noe mer faglig tyngde hadde Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Jens Stoltenberg. Stoltenberg er Cand.oekon (erstattet av mastergrad i 2007) med spesialiering på sosialøkonomi, Schjøtt-Pedersen cand.mag med feltene sosialøkonomi, statsvitenskap og offentlig rett (han sikret seg også en Master of Business Administration fra handelshøyskolen i København i 2015).

 

Siv Jensen har med andre ord betraktelig høyere formell kompetanse i økonomi enn en del av de andre finansministerene fra de siste tiår.

Sigbjørn Johnsen har toårig kveldskurs i økonomi fra BI, Kristin Halvorsen har sosionomi og kriminologi grunnfag, og Gudmund Restad har privatisteksamener fra handelsskolen og realskolen i tilegg til en bred faglig forankring fra forsvars- og politi-feltene.

 

Men det er rett som mittvisningsnavn sier, de er ikke der i egenskap av å være økonomer. De er der for å forvalte regjeringens politikk og legge premissene, så er det opp til embedsverket å utdere konsekvenser for å så rådgi statsråden.

 

... og så er det opp til statsråden om en lytter til embedsverket eller ikke, selv om å ikke høre på dem eller rådføre seg med dem kan føre til en del større og mindre katastrofer. *host*sukkeravgift*host*rekordhøybensinavgift*host*

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...