Gå til innhold

Volt på CPU


ToXciK

Anbefalte innlegg

Okay, sånn er det, skal overklokke Prosessoren og lurer på hvor høyt en bør sette V-core før det blir farlig.

 

Har et MSI KT4 Ultra hovedkort og en XP2600 Prosessor, akkurat nå står v-core på 1.71 og jeg vil nødig sette den mer opp før jeg vet hvor høyt det er trygt å sette den, vil nødig utløse brannalarmen heller :thumbup: , (Med andre ord så syns jeg ikke grillet cpu passer så bra på menyen). Håper at noen kunne hjelpe meg her, er litt sånn...ehm...noob på dette området.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ingen flere som vet noe om dette? Har hørt at levetiden til CPU'en blir satt ned desto mer du setter opp v-core, stemmer dette?

Ja, det stemmer.. Men en cpu har en levetid på ca 20 år (?) og når du stiller opp vcore synker levetiden ned til 16-18 år (?). Spørs hvor høy du stiller opp vcore da seffølgelig.

 

Men skal du ha en cpu i over 15 år? Hvorfor bry seg :)!

Endret av FrenChie
Lenke til kommentar

har en Thermaltake Volcano 9 med fancy lys på :D , ikke spør meg om hva guffe jeg har under for det husker jeg ikke. Kan vel og si at tempen er ikke et problem, ikke enda iallfall. Er bare redselen før å starte barbeque inni pcen min som hindrer meg :no:

Endret av ToXciK
Lenke til kommentar

De fleste AMD CPU'er er vel ment for å kjøre på alt fra 1.5 til 1.75 (kanskje 1.8?). Desto høyere spenning den er ment for i utgangspunktet, desto høyere kan du "overvolte". Og desto høyere temperatur. Pass for all del på at du har god kjøling! Det vil også kunne være forskjell på to CPU'er som i utgangspunktet skal være helt like (små variasjoner/forskjeller/avvik som sniker seg inn under produksjonen). Dermed er det vanskelig å gi noe fasitsvar. Jeg tror (på bakgrunn av det jeg har lest om overklokking/volting på dette og andre forum) at en økning på inntil 0.25-0.30 volt over det CPU er ment for kan være en grei tommelfinger regel for maks overvolting, men kan ikke garantere at dette går bra i alle tilfeller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...