Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Gammel arv og deling av tomt


Imre

Anbefalte innlegg

Da jeg var 3 mnd, døde min far. Har vokst opp med ny familie. I voksen alder har jeg fått vite at jeg har arvet en tomt. (Over 3 mål) 

Men den deler jeg med min biologiske onkel. Jeg vil selge den. Har prøvd å gå i dialog med onkel, der er et ingen svar å få. Han er gammel og har svært mye gjeld. 

Er det noen som vet hvordan jeg nå skal gå frem? Erfaringer? Kan jeg kreve at tomten blir delt, så jeg kan selge halvparten? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette reguleres av sameieloven pgf 15:
 

Etter varsel med rimeleg frist har kvar av sameigarane rett til å få sameiga oppløyst.

Kan tingen ikkje delast utan skade, skal han seljast gjennom namsmyndighetene etter reglane i tvangsfullbyrdelseslova så langt dei høver. Under elles like vilkår har ein sameigar førerett til å få sitt bod godteke. Gjev to eller fleire sameigarar like bod, og ingen av dei byd høgare, gjeld § 11 andre stykket tilsvarande dersom dei vil halda fram som sameigarar. Vil dei ikkje halde fram som sameigarar, skal det bodet som fyrst vart gjeve, godtakast. Svarar dei like boda til den høgste prisen tingen kan overtakast for, skal likevel tingretten ved lutkast eller på annan måte avgjere kva for bod som skal godtakast.

Krav om tvangssal kan fullførast utan at det ligg føre dom eller anna tvangsgrunnlag for oppløysing, når det ikkje er gjort motmæle mot kravet eller motmælet klårt er grunnlaust. Avgjerda høyrer under tingretten og skal takast i orskurd som kan ankast.
Endret av mobile999
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...