Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Stryke vs melde seg ut av fag


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Møt opp og ta eksamen!

 

De som stryker får en sjanse gratis betalt av skolen, mens de ikke møter opp får ikke det.

 

 

Er klar over at disse reglene gjelder dersom det er eksamen det er snakk om, men dette er tentamen. Gjelder denne regelen da også?

Lenke til kommentar

Eneste forskjellen fra og melde seg ut av faget (Fritak i fag du tror du vil stryke i) fremfor å stryke er vel at du slipper å få fravær for å ikke møte opp i de timene du har fått fritak meldt deg ut av...

 

Du kan sammen med veileder på skolen likevell forsøke deg på en eksamen selv om du får fritak i fagene bare for treningen sin del..

 

Når det gjelder dine rettigheter har du 5år fortrinnsrett fremfor andre søkere som ikke har denne rettigheten til linjene du søker på VGS. Men hvordan det går når du stryker ett fag og skal inn på VG3 er jeg derimot litt usikker, jeg tror du må ha bestått fagene du skal ha gjort unna på VG2 for å komme inn på VG3. Men sammen med veileder kan du kanskje få lov å begynne på VG3, selv om du har strøket eller søkt fritak fra, men bare om du så tar eksamen til høsten igjen i de fagene og består der.

 

I teorien kan du fullføre hele skoleåret, men vitnemålet ditt vil ikke være komplett før du tar de aktuelle fagene du mangler..

Kontakt veilederen på skolen din, og hun/han skal kunne hjelpe deg med dette...

 

Edit:

 

Er klar over at disse reglene gjelder dersom det er eksamen det er snakk om, men dette er tentamen. Gjelder denne regelen da også?

Tentamen er en slags prøveeksamen og er bare for å hjelpe faglærer i å sette en standpunktkarakter..  Om du stryker der, kan du alikevell får en karakter som bestått...

Endret av Krozmar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...