Jump to content
seda

Lading og batteribytte på MBA A1466

Recommended Posts

Hei! Jeg har en 13" MBA modell A1466 fra høsten 2013 som nå har sluttet å lade. Kontakten lyser ikke lenger, og batteriet har hatt 'replace soon' status i et par måneder. Er det noen som har gjort batteribytte på en slik maskin og vet hvor mye jeg må ut med hvis jeg gjør jobben selv kontra hos en forhandler? Tenker da pris på kun batteri vs. full pakke his forhandler. Vedlagt bilde av laderen. Bør den byttes i samme slengen? Maskinen funker helt fint ellers så jeg vil gjerne beholde den som sofasurfer hvis det ikke koster skjorta å bytte batteri.

 

Takk for hjelpen ?

post-306853-2333602_thumb.jpg

Edited by Dahlsveen87

Share this post


Link to post

Jeg byttet batteri på min MacBook Pro i Apple butikk i Hong Kong, og da betalte jeg kun for batteriet da arbeidet med bytte - samt en system sjekk - var gratis. Det tok kun en dag uten at jeg måtte betale noe ekstra. Så om du skal ut å reise kan det lønne seg å gjøre batteribyttet der. Jeg vil på det sterkeste fraråde deg til å bruke Eplehuset sitt "premium" verksted da du kan ende opp med å få tilbake maskin som både mangler skruer og annet kluss med maskinen. Jeg har hatt maks uflaks med dem. De skulle også ha penger for en reklamasjon som jeg fikk gratis av Apple butikken i Hong Kong. Hvis du gjør noe i utlandet så vil jeg råde deg til å ta kontakt med en av de største Apple butikkene for å få foten innenfor, så du kan forhøre deg om pris, tid, osv. 

Om du skal ta denne reparasjonen med et bra verksted så vil jeg på det varmeste anbefale Eplehjelp.no - der slipper du også at de må sende til verksted, men få alt gjort og t.o.m. fått en gratis sjekk av systemet, samt tatt en god prat med de som jobber der. Veldig hyggelig folk. Jeg renset (fysisk for støv) min MacBook og satte i en splitter ny harddisk, og det skjedde raskt uten at jeg måte betale noe ekstra for hasterservice. De prakker ikke på deg om å kjøpe ekstra RAM og tjenester, da de er veldig opptatt av kundeservice og at du som kunde skal føle deg både trygg og komfortabel.

Om du velger å gjøre dette selv, så kan du vurdere Altitec.no som har både batteri og spesialskrutrekker du måtte trenge. Jeg har ikke benyttet meg av dem enda, men holdt på å gjøre det i fjor sommer - men så dukket det opp en uventet Hong Kong tur som gjorde at jeg gjorde alt der. På Altitec.no selger de også en billigere lader, som kommer uten ekstra ledning, så slipper du å måtte ha et stor lager på det hver gang batteriladeren går i stykker - det med ledningen ved kontakten har vært problem for meg da den til stadighet splittes opp og blir ubrukelig etter en stund... Det er ikke original Apple-lader, men den skal være av "meget god kvalitet og like trygg som den originale Apple laderen...." - jeg har ingen erfaringer med den, men skal vurdere den ved neste batterilader-kjøp.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...