Gå til innhold

Har jeg prestert å skade noe i skulderen/armen?


Anbefalte innlegg

I januar i år bestemte jeg meg for å begynne sånn smått med å trene, og siden har jeg trent 3-4x i uken med manualer. Det har gått sånn høvelig greit, men for en uke siden må det ha skjedd noe galt. Kjenner smerte i min venstre arm/skulder hvis jeg beveger den på bestemte måter. Det var på fredag jeg trente, og etter økten kjente jeg ikke noen smerter eller annen ubehag. Da jeg våknet på søndag var derimot smertene på plass, og de har vært der i en uke nå.

 

Det går helt fint å røre armen i de fleste posisjoner, men hvis jeg feks fører armen over brystet mitt så kjenner jeg smerte. Hvis jeg prøver å trene nå så er det spesielt når jeg trener benkpress med manualene at det virkelig gjør vondt. Må gå ned mye i vekt hvis jeg i det hele tatt skal ha mulighet til å løfte i denne øvelsen. Armhevinger medfører også mye smerte, så det kan jeg heller ikke gjennomføre.

Øvelser som skulderpress, bicepscurl, "stående roing" og triceps går fint å gjennomføre. Kjenner det bittelitt med bicepscurl, men ikke slik at det er ubehagelig.

 

Merker også at jeg har veldig forskjellig mobilitet på armene hvis jeg skal sette de bak på ryggen. Legger ved et bilde av forskjellene på armene, og hvor det virker som om at smertene sitter i armen/skulderen. Når mye lengre opp på ryggen med armen som har smerter, så lurer på om det kan ha en sammenheng.

 

Nå er jeg litt bekymret for at jeg virkelig har klart å rote det til med en skade eller lignende. Er det kanskje en betennelse av noe slag? Ville jeg merket det med en gang hvis det hadde oppstått en skade i løpet av treningsøkten forrige uke? Prøvde meg med litt mer vekter på benkpressen forrige uke, men følte der og da at det gikk greit. Nå er jeg litt mer bekymret for at jeg har klart å rote det til med å pådra meg en skade.

 

post-17606-0-46268300-1521847622_thumb.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+921324

Tja, fuglene vet vel hva du går igjennom akkurat nå... Når det kommer til smerter og egen kropp burde du strengt tatt konsultert med kyndig fagpersonell (fysioterapeut, fastlege). Om du er ute etter å finne informasjon om det du opplever kan du prøve å google "front deltoid pain" eller noe i den dur. Kanskje finner du noen nyttig info.

Det er ikke rart at du kan oppleve smerter i front deltoid, for de musklene får kjørt seg masse vanlig pushe-trening (benk, skråbenk, skulderpress osv). Så det gjelder egentlig å få trent middle og rear delt også, sånn at du ikke får muskulær ubalanse. Og så kan jeg minne om at du bør implementere trekke-øvelser i treningen din også, når du gjør så mange "dytteøvelser". Facepulls og overhead facepulls gjør susen.

Helt ærlig så tror jeg ikke du skal være redd for noe. Du har ikke hatt vondt særlig lenge. Det kan være en betennelse som du sier, og de går fint an å få skikk på. Jeg har hatt mye senebetennelse selv. Anbefaler å ta en tur til lege om problemet vedvarer. Lykke til, og god bedring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...