Jump to content
oscarr0111

Bachelor i jus

Recommended Posts

Hei!

 

Jeg går for øyeblikket førsteåret jus på høgskolen i Innlandet (bachelor), og har i det siste vært noe usikker på studievalget mitt.

 

Slik jeg forstår det ut ifra medstudentene mine, er det vanlig å anse en bachelor i jus som kun en alternativ måte å komme inn i masterstudiet på, for deretter å bli advokat.

 

Men jeg har verken noen særlig interesse i å ta en mastergrad eller i å bli advokat. Heller tenkte jeg meg da jeg søkte meg inn at en bachelor kunne finne meg en stilling i det offentlige, f.eks. NAV eller vegvesenet.

 

Jeg synes at eksamensoppgaver er morsomme å jobbe med, og jeg ligger på et karakternivå jeg selv er veldig fornøyd med. Det eneste jeg er redd for er at de tre årene jeg går her vil være mer eller mindre ubrukelige med mindre jeg går videre med en master.

 

Er det noen som kunne hjulpet meg med å se hvilke muligheter en bachelorgrad i jus gir meg, og hvilke andre alternativer enn advokatyrket jeg har hvis jeg går videre med studiet?

Share this post


Link to post

For det først blir man ikke automatisk advokat ved å ta juridisk embedseksamen, man blir jurist. Når det gjelder jobbmuligheter med en bachelor i juss er det så klart ikke all verden, man vil jo alltid havne i skyggen av de med mastergrad. Som du er inne på er nok typiske arbeidsoppgaver f.eks saksbehandling o.l. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...