Gå til innhold

Ingeniør master eller bachelor


Beryll

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har tenkt å søke meg inn på et ingeniørstudium (litt usikker hvilket enda) nå til høsten. Jeg er også usikker på om jeg ønsker bachelor eller sivilingeniør/master. Tenker da spesielt på arbeidsmengden. Jeg har høyt nok snitt til å komme inn på det meste av masterstudiene, men bruker ganske mye tid på skolearbeid, spesielt matte. Får nok 5 i R2, så jeg kan stoffet rimelig godt, men det ligger veldig mye arbeid bak.

 

Jeg har mest lyst på sivilingeniør, men ser for meg at arbeidsmengden der er veldig høy. Mtp at jeg allerede bruker såpass mye tid på skole, vil jeg ikke starte på et studium hvor den siste lille fritida mi forsvinner.

 

Jeg har antatt at sivilingeniør-matten ved NTNU er hakket vanskeligere enn matten ved høyskolene, men samtidig så er NTNU-matten bare 7,5 studiepoeng, mens matten gir 10 studiepoeng på bachelor i Trondheim eller andre høyskoler? Hvorfor er det slik? Hvor mye tyngre er det å ta master?

 

Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Du kan jo alltids søke på en bachelor, og deretter søke master senere.

 

2. Det er ikke alltid riktig å sammenlikne studiepoeng. Jeg har hatt mange fag der 5p fag har hatt like mye arbeid, om ikke mer enn et 10p fag.

 

Alle som ønsker å fullføre, klarer å fullføre. :)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

 

Jeg har mest lyst på sivilingeniør, men ser for meg at arbeidsmengden der er veldig høy. Mtp at jeg allerede bruker såpass mye tid på skole, vil jeg ikke starte på et studium hvor den siste lille fritida mi forsvinner.

 

Å fullføre studiet vil neppe kreve at du jobber deg i hjel, men å fullføre med gode karakterer krever så klart innsats. De fleste går på en smell karaktermessig når man går på slike studier, fordi alle andre er like flinke som en selv, og da blir det vanskeligere å få gode karakterer. 

 

 

 

Jeg har antatt at sivilingeniør-matten ved NTNU er hakket vanskeligere enn matten ved høyskolene, men samtidig så er NTNU-matten bare 7,5 studiepoeng, mens matten gir 10 studiepoeng på bachelor i Trondheim eller andre høyskoler? 

 

Matematikken i seg selv er nok ikke spesielt mye vanskeligere, men som jeg er inne på over, så går det mange flinke folk på NTNU og da blir nivået på undervisningen og eksamenene deretter. I tillegg har man flere fag per semester enn mange høyskolestudenter, 3 fag istedenfor 4 for det meste. Selv om ikke alle fag er like arbeidskrevende, så er det erfaringsmessig vanskeligere å ta flere små fag enn få store fag. Men man tilpasser seg gjerne systemet over tid.

 

 

 

Hvor mye tyngre er det å ta master?

 

De fleste jeg kjenner som har gått 3+2 synes NTNU har vært et bra valg og har ikke opplevd det faglige som spesielt krevende. Det er jo ofte slik at fagområdet man tar master i, gjerne er noe man er flink til, og da blir det mange gode kandidater på masternivå. Ikke uvanlig  at masteremner har mye penere karakterstatistikker enn lavere grads emner. 

Lenke til kommentar

Du kommer til å klare overgangen til NTNU lett. Det er de som ikke har lært seg å arbeide hardt som sliter i begynnelsen. Det er også noen av dem som gir opp.

 

Og 5 årig master er å foretrekke fordi du får skrive masteroppgave. Samtidig er det ofte slik at du kan være med på skikkelig kule prosjekter. NTNU har veldig mye å velge blant.

 

Angående matematikk 10 poeng og 7.5 poeng, så er det slik at på UiO for eksempel er det mer pensum å gå igjennom. Det er to eksamener (midtveis og hoved) som er omtrent like omfattende og hovedeksamen er litte gran vanskeligere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...