Jump to content
Sign in to follow this  
warbolt

Glir ut av fokus når jeg zoomer ut..

Recommended Posts

Heisann,

vi har noen sånne semi pro sony kameraer, men noen av dem holder ikke fokus.. Altså, de står på manuell fokus, jeg zoomer inn på objektet, stiller fokus og zoomer ut igjen, men da glir også fokusen ut - ikke veldig mye, men nok til at det er irriterende og ikke lenger skarpt!

 

Noen som vet hva årsaken er?

Share this post


Link to post

Det er her snakk om to forskjellige typer linsedesign, "parfocal" og "varifocal". De fleste zoom-linser til stillbilde-kamera er av "varifocal"-typen, som vil si at de ikke beholder fokus når man zoomer inn/ut. Linser av "parfocal"-typen beholder fokus når man zoomer, og er mer vanlige innenfor profesjonell video- og film-produksjon, hvor det er viktigere å beholde fokus mens man zoomer. Men disse er gjerne betydelig dyrere enn vanlige varifocal-linser.

Edited by WD-

Share this post


Link to post

Vi har 4 stk slike kameraer og de har ikke alltid vært sånn.. Det ene kamera fungerer fortsatt fint, men på de 3 andre sklir altså fokus ut. Har du fått seg en støyt under transport? Eller hva kan være årsaken? og vet noen om det er en mulighet for å reparere?

 

Takk for hjelp!

Share this post


Link to post

Jeg mener å ha lest et sted at noen videokamera har varifocal-linser, men bruker autofokus-systemet til å kompensere, slik at fokus justeres kontinuerlig mens man zoomer, for å simulere en parfocal-linse. Om dette vanligvis er aktivt når man bruker manuell fokus, vet jeg ikke, men jeg ville ikke se bort i fra at det finnes en innstilling et sted som påvirker dette. Men hvis kameraene har parfocal-linser, så kan det godt hende det er noe feil med dem, da de linsene skal være mekanisk konstruert slik at zooming ikke påvirker fokus.

 

Dette er dog bare spekulasjoner fra min side.

 

Hva reparasjon angår, regner jeg med at dere må forhøre dere gjennom de vanlige kanaler (forhandler/produsent/support/etc.).

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...