Jump to content
Sign in to follow this  
ilpostino

Summere antall forekomster av en gitt streng i Pivot

Recommended Posts

Jeg har et regneark med blant annet to kolonner hvor det kan være navn. Det kan være cirka 15 navn som velges fra en liste som kan velges i disse kolonnene og de viser hvem som har vært henholdsvis leder og medlem av noe. Alle navnene i listen kan forekomme i begge kolonnene. 

Jeg vil gjerne ha en graf som summerer hvor mange ganger navnene på listen forekommer i begge disse kolonnene. Man kan sikkert ha et stablet stolpediagram som viser hvor mange ganger navnet forekommer i de forskjellige kolonnene men det er ikke sånn superviktig.

 

Jeg har i og for seg sett på vanlige diagram og pivotdiagram men jeg har ikke helt fått det til slik jeg vil ha det. Mye av grunnen til at jeg har dette som pivottabell er at det ligger en del avansert funksjonalitet som ellers ville krevd ganske mange formler og det vil jeg gå litt bort ifra. 

I eksempelet som er vedlagt er det kolonnene "Prøveleder" og "prøvemedlem" som skal summeres sammen. Noen forslag?

 

edit: vedlegget ble ikke lagt ved skikkelig.

Eksempel.xlsx

Edited by ilpostino

Share this post


Link to post

Det er vrient å summere noe som ikke er tall, men du kan telle opp antall forekomster. Vet at dette høres pirkete ut, men det er viktig å ha et klart skille mellom antall og summer.

 

Men, du sier du skal summere prøvemedlem og -leder. Er det slik at 'pluto' i ditt eksempel i så fall skal gi antallet 3?

 

I så fall tror jeg det er enklere hvis du heller har en kolonne for 'navn' og en kolonne for 'rolle'. Det betyr i så fall at det som nå er 1 rad, i nytt oppsett blir 3 rader - en rad for hver av rollene 'kandidat', 'prøveleder' og 'prøvemedlem'.

Edited by Horge

Share this post


Link to post

Jeg vet Excel er nøye på hva som er tall og tekst så det kan hende jeg formulerte meg slurvete.

 

Det er antall ganger navnene i kolonnene D og E forekommer som er av interesse ja. I eksempelet skal Pluto være 3 som du er inne på. 

For ikke å bruke for mye tid på det har jeg løst det med å ha noen formler som sjekker hvor mange ganger navnene i en liste forekommer i disse kolonnene. Formelen har en referanse til kolonnen A og det er en liste med navnene på alle som kan være medlem eller leder. Formelen er slik: 

 

 


=ANTALL.HVIS(Oversikt_2018[[Leder]:[Medlem]];Hjelpeark!$A14)

 

 

 

Dette er ikke en så sexy og dynamisk løsning som jeg hadde håpet å få til ved hjelp av Pivot men det funker. Det er noen som sier at det enkle ofte er det beste og det gjaldt tydeligvis i dette tilfellet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...