Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hva man har rett til det ved bruktbil kjøp


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har kjøpt en bruktbil fra en bilforhandler for 640tusen kr

Etter 4 mnd kjøpet kom det en feil på skjermen jeg kontakter med selger og de mente ar jeg har kjøpt en bruktbil og jeg måtte beregne at det kommer slitedeler.

Etter dette jeg tok en prat med en advokat først sa han at jeg er veldig sterk og vi vinner saken . Etter 3 uke sener ringer han meg og sier at det er en vanskelig sak og han gir meg råd for å bli enig med selger.

Selger finner meg en verksted for å fikse bilen men jeg skal betale alt. Jeg sa greit da de har fikset bilen men feilen var fortsatt var på skjermen og de sa til meg at jeg måtte ny programmere bilen da varslingen skal gå vekk. Jeg kontaktet med Porsche senter og de sa at bilen har den siste programmering og trenger ikke ny.

Da sa jeg til advokaten og han kontaktet med verksteder og men verksted bilforhandler anbefalt aksepterer ikke at de har gjørt en feil.

Porsche mener at de har mest sannsynlig gjørt feil montering.

Jeg går uten bil mer enn 3 mnd nå og vet ikke hvem skal jeg Ståle på :(

Er det noen kan gi meg tips eller råd hva kan jeg gjøre

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bilforhandler godtar ikke i det heletatt de mener at jeg har kjøpt en bruktbil og jeg måtte beregne at det kommer slike problemer . Jeg kontaktet med en advokat om saken og de og først han sa at jeg vinner saken veldig lett og etter 3-4 ukersenere han sa at det er en vanskelig sak og vi måtte bli enig med selger . Og selger har funnet et verksted der de kan fikse for billigere . De har byttet kompressor og feilen var fortsatt der og de sa at jeg måtte til Porsche for å få ny programmering. Porsche sa at bilen har nyeste program og trenger ikke ny. Men jeg ville tatt en diagnose da kimse enda feiler og Porsche mente at mest sannsynlig de har feil montert og ødelagt ventilblokker og ventil og rører og da kosta meg 14000kr for å bytte og i tilleg det er hil i kompressor som ble nylig byttet . Advokaten kontaktet med de og aksepterer ikke at de har gjørt en feil montering . De gir ikke pengene som jeg har gitt til å bytte kompressor . Advokaten sier at vi kan ikke søke sak mot selger . Jeg må gi meg .

Lenke til kommentar

En bruktbil kjøpt fra forhandler har en ufravikelig 5-års reklamasjonsrett. Denne kan ikke forventes å dekke alle feil som oppstår i perioden, men luftfjæringen bør være en komponent som bør var ut bilens levetid, og etter min vurdering dekkes av reklamasjonsretten.

 

Er du medlem i NAF, så kan du få bistand fra advokat der, som trolig har god erfaring med slike saker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...