Gå til innhold

Kierkegaard om om ondskap


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

 

Hei, jeg lurer på hva Kierkegaard mener om ondskap? Jeg har lest at han mener at det er noe som er tillært og ikke medfødt, men hva er begrunnelsen hans?

Hvorfor søker du andrehåndsinformasjon når du kan lese rett fra kilden?

Gå på biblioteket, plukk opp kierkegaard. 

Now you know.

 

 

Fordi dette er et debattforum. Her diskuterer man emner som f.eks hva Kirkegaard mener om ondskap. Også det man ikke forstår. Da kan man spørre andre.

 

Nå vet ikke jeg hva Kirkegaards begrunnelse var, men det kan jo hende at noen andre vet det, men etter min mening oppstod ondskapen under det berømte fallet da det fullkomne livet kom I ubalanse og vår materalistiske verden oppstod. Likevekten opphørte og man tillegger skylden på det feminine prinsipp, men det ser heller ut til at det var det maskuline prinsipp som opphøyde seg og falt. Tiden og Materien er resultat av et fall I hastighet da det uendelige har uendelig hastighet

 

Vi snakker om vår lavere dyriske natur. Mennesket falt fra helheten, fra enheten med Gud, falt fra det åpndelige som mange forsøker å finne tilbake til. Veien tilbake til Gud… Ordet religion “religio” betyr nettop å gjenopprette forbindelsen mellom Gud og menneskene

 

Djevelen, The beast, Dyret, er det motsatte av Gud, det motsatte av Ånd som frister, trekker mennesket ned I materien og holder det fast der. Kort sagt sex, and drugs and rock n roll. Ikke at rock er satanisk, men den kan være det. Poenget er nytelse og forlystelse.

 

Jeg er ikke så godt kjent med Chakra systemet men det illustrerer noe viktig, om hvordan mennesket sitter fast I rotchakra som også omhandler det seksuelle og vår mørkere side, og om hvor vanskelig det er å gi slipp på dette og heve seg til mer åndelige nivåer.

 

I vår falne verden som hadde en liten oppblomstring og lys åndelig periode fra Jesus og en tid, så er vi på vei inn I et ondt mørke hvor vold, tortur og all slags galskap blomstrer. Alt synes å skal bli lov og vi ser ut til å få et nytt sodoma og gomorra om ikke det bare er en profeti på vår verden for ild fra himmelen (atomkrig) synes å være vårt endemål.

 

I følge bibelen finnes det mørke brorskap som dyrker dette, dyrker ødeleggelsen av skaperverket. Blant annet leser vi om dødens brorskap som har gjort pakt med døden og tror de skal slippe unna dommen. (jes 28,15)

 

Så det onde er det motsatte av det gode. Det er død og fordervelse. Det er løgn mot sannhet. Det er hat mot kjærlighet og man finner nytelse I å gjøre ondt slik andre finner nytelse I å gjøre godt mot andre.

 

Det er derfor viktig at vi forsøker å opprettholde en åpen demokratisk verden og hvor sannheten råder, men det ser mørkt ut. Disse kreftene har et ekstremt behov for kontroll, og mennesket må for all del ikke finne ut hva de holder på med. Orwell kan være verdt å lese...

Endret av tinamo
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei, jeg lurer på hva Kierkegaard mener om ondskap? Jeg har lest at han mener at det er noe som er tillært og ikke medfødt, men hva er begrunnelsen hans?

Jeg vet ikke hvem Kierkegaard er, men antar at han er en filosof. Tillat meg å gi deg mitt perspektiv på ondskap. Ondskap er i realiteten relativt sjeldent. Det meste vi ser av ondskap er følger av autonome prosesser. Om man ser på hva et levende vesen består av er det primært tre basale egenskaper. Bevissthet, intelligens og kjærlighet. Bevissthet er kraften og livet selv. Det er den som taust observerer gjennom dine øyne, sanser og tanker, men den er ingen av disse tingene. Dog farges verden gjennom disse sansene og diametralt danner summen av dette systemet en signatur som vi assosierer med og setter identitet på, som oftest i form av navn, men også betegnelser og definisjoner. Deretter består vi av intelligens, hvilket er et systems evne til adaptogen adferd eller selvorientering. Til sist består vi av kjærlighet, som er sådd som et frø i våre hjerter og vil kunne blomstre fra innsiden og ut om vi vanner og steller med det slik både hjertet selv, fornuften og tekstene forteller oss.

 

Om intelligens ikke harmoniseres gjennom kjærlighet vil det ikke bli langsiktig bærekraftig. Det vil avskjæres fra den gudommelige kjærlige livgivende kilden og begynne å utvikle en egosentrisk og antisosial adferd, som oftest direkte avspeilet disharmonien på det korresponderende området i intelligensen. Grunnen til ordet 'autonomt' er fordi denne disharmoniske intelligensen har svært liten mulighet for å overleve i nærvær av høy bevissthet, ettersom høy bevissthet som oftest vil søke å reharmonisere disse traumelegemene i intelligensen. Hvilket reduserer det meste av ondskap til kasualitet. "Sann" ondskap derimot, altså sadisme, er mer sjeldent og mer vanskelig å forklare. Det vi vet er at den nesten utelukkende oppstår gjennom traumer som er ødeleggende voldsomme i et sinn som ikke tåler det. "Nytelsen" sadisten får av andres plager kan regelrett være et mislykket forsøk på å fordele egen lidelse, selv om dette er spekulativt.

 

Håper dette ga mening.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...