Gå til innhold

To steder kan få Norges deponi for farlig avfall


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-376f9

NOAH er et privat selskap. Hvis de ikke tjener penger på det, vil vi heller ikke ha noe tilbud for behandling av farlig avfall. NOAH importerer utenlandsk farlig avfall, ja. Det har to fordeler: avfallet brukes til å nøytralisere svovelsyre fra Kronos Titan og importen løser avfallsproblematikk i utlandet. Siden 1996 har vi hatt europeiske bestemmelser som gjør at vi lovlig kan importere og eksporte farlig avfall, og landene kan utnytte kapasitet og kompetanse hos hverandre. Det vil også føre til priskonkurranse som vil redusere fortjenesten, eller profitten som du velger å kalle det.

Lenke til kommentar

Noah er eid 100% av Bjørn Rune Gjelsten, og er svært svært profitabelt.

 

EN av årsakene til at det er profitabelt er at de slipper å rydde opp etter seg. En tradisjon som er nokså gammel her i steinrøysa. Hvor gruver har blitt forlatt og det renner møkk i flere tiår etter at gruvene har blitt stengt og gruvegangene fylt med vann. Når det først gjøres noe så er det skattebetalerne som må ta regningen.

 

Det er all grunn til å forvente samme prossess med avfallsdeponiet til NOAH, og det er all grunn til å forvente at det samme vil skje med en nytt deponi i Brevik eller på Rausand. Når alt kommer til alt er det Norge det dreier seg om, så det er selvsagt at man får tillatelse til avfallsdeponi på bunnen av fjordene. Når gruven er tom stikker eierne av (det er det gruveeiere gjør).

 

Apropos møkk med internasjonalt opphav: Vel bekomme.

https://no.wikipedia.org/wiki/Vest_Tank-ulykken

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...