Gå til innhold

Bytte universitet men samme linje?


Bruker_123

Anbefalte innlegg

hei.

 

1) er det mulig å bytte over til en annet universitet som har samme linje?, hvis jeg tar byggingeniør på høgskole i Oslo er det da mulig å bytte over til NTNU neste år ? hvilken snitt ser de på da?

 

2) hvis jeg velger en linje med lav snitt men vil bytte over til en som krever litt høyere, er det mulig å bytte linje da?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du tenker at du skal bytte før du har oppnådd en grad, som i 2.klasse, så må du så klart søke på samme måte som alle andre, gjennom samordna opptak. Når du eventuelt har fått tilbud via samordna opptak, så må du kontakte studieveileder som vil vurdere hvilke fag du kan få fritak for. Merk, det er ikke nødvendigvis slik at to tilsynelatende identiske studier har lik oppbygning. På NTNU-Gløshaugen er det vanlig at man tar 4 emner i semesteret, mens på HiO tar man "bare" 3. Det er med andre ord mulig at du må ta ekstra emner eller ta et eller flere fag om igjen for at du skal få graden til slutt. 

 

Snittet de ser på hos samordna opptak er ditt karaktersnitt fra videregående skole (eller tilsvarende) inkludert tilleggspoeng. 

Endret av Marcus Halberstram
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...