Jump to content
Bruker_123

Bytte universitet men samme linje?

Recommended Posts

hei.

 

1) er det mulig å bytte over til en annet universitet som har samme linje?, hvis jeg tar byggingeniør på høgskole i Oslo er det da mulig å bytte over til NTNU neste år ? hvilken snitt ser de på da?

 

2) hvis jeg velger en linje med lav snitt men vil bytte over til en som krever litt høyere, er det mulig å bytte linje da?

 

Share this post


Link to post

Hvis du tenker at du skal bytte før du har oppnådd en grad, som i 2.klasse, så må du så klart søke på samme måte som alle andre, gjennom samordna opptak. Når du eventuelt har fått tilbud via samordna opptak, så må du kontakte studieveileder som vil vurdere hvilke fag du kan få fritak for. Merk, det er ikke nødvendigvis slik at to tilsynelatende identiske studier har lik oppbygning. På NTNU-Gløshaugen er det vanlig at man tar 4 emner i semesteret, mens på HiO tar man "bare" 3. Det er med andre ord mulig at du må ta ekstra emner eller ta et eller flere fag om igjen for at du skal få graden til slutt. 

 

Snittet de ser på hos samordna opptak er ditt karaktersnitt fra videregående skole (eller tilsvarende) inkludert tilleggspoeng. 

Edited by Marcus Halberstram
  • Like 1

Share this post


Link to post

Du må huske at studiet er mye lengre på HiOA i forhold til NTNU. Det kommer til å bli betydelig vanskeligere, men dette klarer du.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...