Jump to content
Rune48

Jesus med den siste hendelse

Recommended Posts

Jesus hadde sett med sine egne øyne hvilken effekt det hadde på barna at han hadde besøkt dem hele året i kjelleren. Da Jesus forstod dette så kom han opp med en idé om å skape dager, måneder og år.

 

Jesus bestemte seg for å dele opp hendelsene våre i tids-epoker, for dersom tiden ikke fantes så ville ikke menneskene finne en måte å glemme hendelsene på. Jesus delte opp hendelsene i tidsepoker for at det skulle bli lettere å glemme traumene sine.

 

Så skapte Jesus dagene, månedene og år. Da vi kom mot slutten av året så kikket Jesus tilbake på barna han hadde besøkt gjennom hele året, han så ansiktene var triste og barna var uten ord. Da sa Jesus: "Se, jeg vil plassere de gamle ekle hendelsene i en egen tids-epoke for seg selv og så gjør jeg året nytt igjen" og så kom Januar endelig.

 

Da Januar kom ble barna litt blidere fordi Jesus hadde delt opp hendelsene deres i år og de hendelsene som de hadde opplevd året før var nå del av et gammelt år.

 

Men Jesus skjønte noe annet, han kunne ikke helt avslutte året tilfeldig, han var nødt til å skape juleaftenen også for å gi alle barn noe å smile over rett før han byttet til et nytt år. Det er alltid slik at den siste hendelse er den man husker best, og da barna fikk juleaftenen, så husket de naturligvis juleaftenen mest fordi det var en av de siste hendelsene før det nye året kom.

 

Da barna husket juleaftenen så gikk noen av de gamle ekle minnene fra tidligere på året i glemmeboken, fordi juleaftenen var overveldende god å oppleve, det var mange sjokoladebiter på bordet og masse god mat og mange gledelige pakker som de ble velsignet med.

 

Men Jesus forstod at dersom han byttet til det nye året akkurat da de hadde denne gode juleaftenen, så ville barna husket juleaftenen som den første dag i det nye året istedet for den siste dag av det gamle året, Jesus bestemte seg for å skyve juleaftenen bittelitt tilbake på det gamle året, ca en uke før året byttet om, så ville barna få litt tid på seg til å "ta inn over seg" den gode opplevelsen og assosiere den med det gamle året.

 

Da Jesus endelig byttet til det nye året, så hadde den gode juleaftenen "fått sette rot" i sinnene til barna og bli assosiert med det gamle året istedet for det nye året.

 

Dersom barna hadde opplevd juleaftenen den 31 Desember, så ville de assosiert den med den første dag i det nye året fordi den var så nær årsbyttet. Det ville vært dårlig nyheter for det nye året dersom det begynte godt og endte vondt.

post-419671-0-09004700-1514221336_thumb.jpg

Edited by Rune48

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...